Bretonse appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/27/2016 - 11:17
Bereidingswijze
Voorbereiding:
Maak de blikjes open, en spreid de deeglappen op het met bloem bestrooide werkvlak uit. Druk de naden in het deeg met de vingers dicht. Schep de suiker en de kaneel door elkaar.
Bestrooi een van de deeglappen met +/- 100 gram van het suiker mengsel.
Leg er de andere deeglap op en vouw de lange reep in drieën, zodat er een vierkant pakketje ontstaat.
Rol met de deegrol uit, tot een ronde lap die in de met boter bestreken springvorm past.
Druk het deeg zo nodig tot tegen de rand van de vorm en laat het rusten.

Bereiden:
Verwarm de over voor op 200 graden. Snij de schilde appels in dunne plakjes.
Verdeel de appelplakjes tegen de rand in cirkels over het deeg.
Bestrooi met de resterende kaneelsuiker en de geschaafde amandelen, en beleg met de in dunne plakjes gesneden koude boter.
zet de taart +/- 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin gekleurd is.
Laat de taart afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke varatie op een 'gewone' appeltaart.
Ingrediënten
2 blikjes croissantdeeg, 150 gr suiker, 2 theel. kaneel, 3 appels, 1 zakje geschaafde amandelen, 50 gr boter, poedersuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
deegroller, springvorm
Leuke tips
Lekker met een zacht zoete witte wijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1440892
Homepage ID
2461990
Teller
76
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
koosterling
Gelegenheid