Klassieke appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/22/2016 - 19:47
Bereidingswijze
Het maken van het deeg
Meng in een kom de bloem, basterdsuiker en zout door elkaar. Snijd de roomboter in stukjes en schep ze door de bloem. Klop het ei los en voeg 3/4 aan de bloem toe. Kneed alles met koele hand snel tot een deegbal.

Vet een springvorm in met wat boter. Bekleed de springvorm met 3/4 van het deeg. Wikkel de rest van het deeg strak in vershoudfolie zodat het niet kan uitdrogen en zet de springvorm en het overige deeg tot gebruik in de koelkast.

De vulling
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng de stukjes appels, rozijnen, kaneel en vanillesuiker door elkaar in een kom. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg wat je over hebt tot een lap van 1 a 2 cm dik, en snij er repen van 1,5 tot 2 cm breed van. Stop de vulling in de met deeg beklede springvorm en bedek dit met de reepjes deeg die je gesneden hebt. Dit mag in een ruitvorm of welke vorm dan ook. Klop het overgebleven ei in een kom en strijk deze uit over de bovenkant van de taart.

Meng in een kom de appel, vanillesuiker, kaneel, uitgelekte boerenjongens en custardpoeder door elkaar en verdeel het over de taartbodem. Bestuif het werkblad met bloem. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik. Snijd het deeg in repen van ca. 1,5 cm breed. Leg de repen deeg in een ruitvorm op de vulling en druk ze aan de deegrand vast. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

Plaats de taart in de oven, en bak deze in ongeveer een uur goudbruin.

Eenmaal gaar en klaar, kunt u de taart uit de oven halen, snij voorzichtig met een mesje langs de binnenrand van de springvorm, en maak deze voorzichtig los, zo kan de taart beter afkoelen.

Dit recept komt van http://www.appeltaartmaken.eu/
Eetsmakelijk
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het maken van een appeltaart is niet moeilijk en een zelfgebakken appeltaart is veel lekkerder dan een kant en klare taart uit het diepvriesvak van de supermarkt.
Ingrediƫnten
300 gram bloem

Snufje zout

100 gram witte of bruin basterdsuiker

200 gram koude boter

2 eieren

1kg stevige zure appels

1 theelepel kaneel

1 zakje vanillesuiker

100 gram rozijnen
Hulpmiddelen & keukengerei
Deegroller
eetlepel
taartblik (springvorm)
ovenhandschoenen
Leuke tips
Klop zelf slagroom, dit is altijd lekkerder dan uit een spuitbus.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1440690
Homepage ID
2482486
Teller
129
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Wesley_Hengstmengel151
Gelegenheid