Bereidingswijze
-Borstel de champignons schoon en snijd ze in grote stukken. Doe ze in een kom en overgiet ze met olijfolie en rodewijnazijn tot ze onder staan. Kruid met zout en peper en meng.
-Snijd de gerookte zalm in reepjes. Snijd het onderste topje van de asperges en snijd de asperges in de helft. Je hoeft ze niet te schillen.
-Kook de linguine al dente in gezouten water met een scheutje olijfolie.
-Bak de gemarineerde champignons aan in olijfolie. Kruid met peper en zout en doe de groene asperges erbij.
-Bak de groenten goed aan. Doe er dan nog een extra scheut olijfolie bij en zet het vuur zachter.
-Doe de pasta erbij en roer de pasta en de groenten goed door mekaar.
- Kruid bij met peper en meng de rucola eronder. Giet er, indien nodig, nog wat olijfolie over.
-Doe de mozzarellakaasjes erbij en strooi er wat oregano over. Voeg als laatste de zalm toe en meng alles goed door mekaar tot de zalm lauw is.
Serveren:
Werk de pasta af met verse parmezaan.
-Snijd de gerookte zalm in reepjes. Snijd het onderste topje van de asperges en snijd de asperges in de helft. Je hoeft ze niet te schillen.
-Kook de linguine al dente in gezouten water met een scheutje olijfolie.
-Bak de gemarineerde champignons aan in olijfolie. Kruid met peper en zout en doe de groene asperges erbij.
-Bak de groenten goed aan. Doe er dan nog een extra scheut olijfolie bij en zet het vuur zachter.
-Doe de pasta erbij en roer de pasta en de groenten goed door mekaar.
- Kruid bij met peper en meng de rucola eronder. Giet er, indien nodig, nog wat olijfolie over.
-Doe de mozzarellakaasjes erbij en strooi er wat oregano over. Voeg als laatste de zalm toe en meng alles goed door mekaar tot de zalm lauw is.
Serveren:
Werk de pasta af met verse parmezaan.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
snel , makkelijk en lekker niet alleen met Pasen
Ingrediƫnten
250 g linguine
1 bakje Parijse champignons
8 groene asperges
50 g rucola (1 handje)
8 mozzarellabolletjes (1 pakje)
100 g gerookte zalm (4 plakjes)
rodewijnazijn - oregano - peper - zout
voor de afwerking: Parmezaanse kaas, geraspt
1 bakje Parijse champignons
8 groene asperges
50 g rucola (1 handje)
8 mozzarellabolletjes (1 pakje)
100 g gerookte zalm (4 plakjes)
rodewijnazijn - oregano - peper - zout
voor de afwerking: Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1440520
Homepage ID
1090993
Teller
365
Bron
selfmade chef Chiara van Emrik van het restaurant Mise en Place (Antwerpen)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid