Bereidingswijze
Schik het deeg in de taartvorm en prik wat gaatjes in de bodem met een vork
Verkruimel de speculaas over de bodem
Smelt de boter en laat klein beetje afkoelen
Schik ondertussen de appelpartjes bovenop de speculaas
Voeg de Greensweet druppeltjes en de kaneel bij de boter
Voeg als laatste de eitjes bij het botermengsel en meng goed.
Giet tenslotte het mengsel over de taart. Let op! Er is maar net genoeg beslag. Zorg ervoor dat het mengsel mooi verdeeld is over de taart en dat alle appelpartjes wat beslag gekregen hebben.
Plaats voor ongeveer 30 minuten in de over bij 170°C. Hou de taart goed in het oog. Indien de appels te veel of te snel verkleuren dat zet je best de oven op 160 – 150°C en laat de taart dan 5 minuutjes langer in de oven.
Verkruimel de speculaas over de bodem
Smelt de boter en laat klein beetje afkoelen
Schik ondertussen de appelpartjes bovenop de speculaas
Voeg de Greensweet druppeltjes en de kaneel bij de boter
Voeg als laatste de eitjes bij het botermengsel en meng goed.
Giet tenslotte het mengsel over de taart. Let op! Er is maar net genoeg beslag. Zorg ervoor dat het mengsel mooi verdeeld is over de taart en dat alle appelpartjes wat beslag gekregen hebben.
Plaats voor ongeveer 30 minuten in de over bij 170°C. Hou de taart goed in het oog. Indien de appels te veel of te snel verkleuren dat zet je best de oven op 160 – 150°C en laat de taart dan 5 minuutjes langer in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke appeltaart zonder toegevoegde suikers, maar wel lekker zoet door stevia.
Ingrediënten
- 1 rol kant-en-klaar zand- of bladerdeeg (of zelf maken natuurlijk)
- Ongeveer 60 gram (suikervrije) speculaaskoekjes
- 3 à 4 appelen
- 2 eitjes
- 12 druppels Greensweet vloeibare stevia Karamel
- 70 gram boter
- theelepel kaneel
- Ongeveer 60 gram (suikervrije) speculaaskoekjes
- 3 à 4 appelen
- 2 eitjes
- 12 druppels Greensweet vloeibare stevia Karamel
- 70 gram boter
- theelepel kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Taartvorm & oven
Leuke tips
Lekker met hazelnoten of probeer eens (een deel van) de appel te vervangen voor peer!
Serveer met een bolletje (kaneel)ijs en slagroom. De slagroom kan je ook zoeten met stevia.
Serveer met een bolletje (kaneel)ijs en slagroom. De slagroom kan je ook zoeten met stevia.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1440344
Homepage ID
2442716
Teller
331
Bron
http://www.greensweet-stevia.nl/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid