Suikervrije kwarktaart met stevia

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/15/2016 - 11:42
Bereidingswijze
Voor het bereiden van de bodem
Mix dit door elkaar en doe dit in een taartvorm. En bak het op 120 graden in 40 minuten.

Bereidingswijze
Voor het breiden van het kwarkmengsel. Gelatinepoeder laten wellen. Na enige tijd in ongeveer 45 seconden op 800 watt in de magnetron oplossen. Het vocht moet helder zijn. NIET KOKEN. Uitgelekte kwark met de mixer mengen met de citroen, zoetstof en de sojamelk. Daarna de opgeloste gelatine toevoegen. In een springvorm op laten stijven in de koelkast.

Uit deze taart zijn zeker 12 punten te halen en per punt is dat: Kcal 37.25
Afbeelding
Suikervrije kwarktaart met stevia
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kwarktaart is een heerlijk en frisse taart! Probeer de taart eens wat gezonder te maken door gebruik te maken van stevia! 
Ingrediënten
Voor bodem:
100 gram amandelmeel
half zakje bakpoeder
4 eetlepels gesmolten boter of kokosolie
3 eieren
50 gr roomkaas
1 theelepel Kardemom poeder
1 theelepel Greensweet-stevia Naturel.

Voor Kwarkmengsel:
600 gr magere kwark laten uitlekken. (In een papieren koffiefilter)
1/2 citroen uitpersen
1 theelepel Greensweet-stevia Naturel.
15 gram gelatinepoeder
2 1/2 dl sojamelk.
Hulpmiddelen & keukengerei
Magnetron
kom
koelkast
oven
Leuke tips
Lekker met fruit! Pureer bijvoorbeeld wat aardbeien en schep deze door het kwarkmengsel. Of leg een aantal grote stukken aardbeien op de bodem voor dat het kwarkmengsel er overheen gaat.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1440254
Homepage ID
2442716
Teller
1718
Bron
http://www.greensweet-stevia.nl/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
emmavroegop
Gelegenheid