Chocolade cupcake met romige topping

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/24/2016 - 18:43
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 140 °C gedurende 25 minuten.

2.Zeef de bloem en het cacaopoeder boven een grote kom en voeg een snuifje zout, de suikers en de zachte boter eraan toe. Mix het geheel op lage snelheid tot het de structuur van grof zand heeft.

3.Klop de zure room eerst met 1 ei los en voeg dan het tweede ei eraan toe en meng goed.

4.Schenk de helft van het zure roommengsel al mixend bij het bloem-cacaomengsel en mix tot alles is opgenomen.

5.Voeg vervolgens het tweede deel er al mixend aan toe en mix tot het geheel egaal is.

6.Leg de papieren vormpjes in een bakvorm voor muffins en vul ze voor 2/3 met het beslag.

7.Bak ze in 25 minuten stevig en gaar. (Bij het duwen op de cakejes veren ze terug.)

8.Neem ze na 5 minuten uit de bakvorm en laat ze verder afkoelen.

9.Topping: Klop de mascarpone op met de bloemsuiker en smeer de cupcakes ermee in. Werk het geheel af met een chocolade koffieboon of een beetje cacao.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is vanbinnen heel lekker.
En het duurt echt niet lang.
Ingrediënten
125 ml zure room
2 eieren
snuifje zout
50 gr boter
1 zakje vanillesuiker
50 gr witte suiker
50 gr donkerbruine suiker
25 gr cacaopoeder
mascarpone
135 gr zelfrijzende bloem
bloemsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
papieren bakvormpjes
bakvorm voor muffins
2 potten
Leuke tips
maak er nog versiering bij om het leuk te maken
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1439510
Homepage ID
2465658
Teller
74
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
luna2005
Gelegenheid