Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175C.
Maal de banaan met de dadels fijn met een staafmixer. Mocht je deze niet hebben kan je de banaan prakken met een vork en de dadels zo fijn mogelijk snijden.
Voeg de eieren één voor één toe aan het bananenmengsel en roer goed door met een garde.
Doe de meel, bakpoeder, kaneel, suiker, zout en eventueel de kokosrasp samen in een ander kom en roer goed door elkaar.
Voeg het meel vervolgens toe aan de banenmix en spatel alles goed door elkaar.
Maak een mix naar keuze van verschillende rozijnen en/of noten en voeg deze toe aan het brooddeeg. Ik gebruikte kant en klare studentenhaver waar al diverse noten en rozijnen samen in een bakje zitten.
Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. Giet het deeg erin en plaats voor 45min. in de oven.
Tip! Handig om in plakjes in te vriezen en er elke dag één mee te nemen naar je werk/school.
Maal de banaan met de dadels fijn met een staafmixer. Mocht je deze niet hebben kan je de banaan prakken met een vork en de dadels zo fijn mogelijk snijden.
Voeg de eieren één voor één toe aan het bananenmengsel en roer goed door met een garde.
Doe de meel, bakpoeder, kaneel, suiker, zout en eventueel de kokosrasp samen in een ander kom en roer goed door elkaar.
Voeg het meel vervolgens toe aan de banenmix en spatel alles goed door elkaar.
Maak een mix naar keuze van verschillende rozijnen en/of noten en voeg deze toe aan het brooddeeg. Ik gebruikte kant en klare studentenhaver waar al diverse noten en rozijnen samen in een bakje zitten.
Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. Giet het deeg erin en plaats voor 45min. in de oven.
Tip! Handig om in plakjes in te vriezen en er elke dag één mee te nemen naar je werk/school.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sommige gerechten hebben verder geen toelichting nodig maar die moet je gewoon zelf maken en proeven. Deze gezonde bananenspeltbrood is daar het voorbeeld ervan, aan de slag dus!
Ingrediënten
3 rijpe bananen
150gr speltmeel (gezeefd)
3 eieren
6 dadels zonder pit
2tl bakpoeder
120gr noten/rozijnenmix
2tl kaneel
30gr rietsuiker
20gr kokosrasp (optioneel)
snufje zout
150gr speltmeel (gezeefd)
3 eieren
6 dadels zonder pit
2tl bakpoeder
120gr noten/rozijnenmix
2tl kaneel
30gr rietsuiker
20gr kokosrasp (optioneel)
snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakblik
Leuke tips
Kijk voor deze of één van mijn andere recepten ook eens op www.facebook.com/floorkookt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1439396
Homepage ID
2241922
Teller
794
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid