Muffin met walnoten en banaan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/17/2016 - 10:24
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 175 graden

Dit heb je nodig(voor ongeveer 8 a 10 muffins)
– 250 gram bloem
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 1/8 theelepel zout
– 2 eiwitten
– 1 banaan, geprakt
– 200 gram suiker
– 3 eetlepels plantaardige olie
– 1 theelepel limoenschil , geraspt
– 4 eetlepels walnoten, gehakt



Zo maak je het

1. Gebruik een speciale muffin bakblik of papieren muffinvormpjes. Smeer het blik wel in met wat boter.

2. Doe in een grote kom het meel, bakpoeder en het zout.

3. In een andere kom sla je de eiwitten lichtjes.

4. Doe de bananen, suiker, olie en de limoenrasp erbij en roer alles door elkaar.

5. Voeg het meelmengsel toe en roer het voorzichtig door elkaar.

6. Voeg daarna de walnoten erbij en roer dit er ook voorzichtig doorheen.

7. Vul de vormpjes of de speciale muffin bakblik voor ongeveer 2/3.

8. Bak ongeveer 20-25 minuten totdat de bovenkanten lichtbruin zijn.
Aantal personen
7.00
Aantal stuks
7.00
Vertel iets leuks over dit recept
– Verwarm de oven voor op 175 graden
Ingrediënten
250 gram bloem
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 1/8 theelepel zout
– 2 eiwitten
– 1 banaan, geprakt
– 200 gram suiker
– 3 eetlepels plantaardige olie
– 1 theelepel limoenschil , geraspt
– 4 eetlepels walnoten, gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
10 Muffinvormpjes
– Kom 2x
-garde
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1439282
Homepage ID
2357821
Teller
37
Bron
Smulweb
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Beavanelk
Gelegenheid