Bereidingswijze
Zet de gedroogde vruchten een avond tevoren in de rum of amaretto.
Laat de vruchten de volgende dag uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de vorm in met boter en bestuif met wat bakmeel.
Klop de zachte boter met de suiker met de mixer of keukenmachine tot een mooie gladde lichtgele massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Steeds een ei toevoegen als het vorrige ei is opgenomen in het deeg.
Meng de gemalen amandelen met het zelfrijzend bakmeel of cakemeel.
Spatel dit mengsel voorzichtig door de boter/eimassa.
Doe dit mengsel over in de vorm.
Bak de tulband of cake plm. 60 -70 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Prik na plm. 55 - 60 minuten in de cake met bijvoorbeeld een saté-prikker.
Blijft er niets aan hangen dan is de cake klaar.
Laat de cake of tulband afkoelen op een rooster.
Bestuif eventueel met poedersuiker.
Laat de vruchten de volgende dag uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de vorm in met boter en bestuif met wat bakmeel.
Klop de zachte boter met de suiker met de mixer of keukenmachine tot een mooie gladde lichtgele massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Steeds een ei toevoegen als het vorrige ei is opgenomen in het deeg.
Meng de gemalen amandelen met het zelfrijzend bakmeel of cakemeel.
Spatel dit mengsel voorzichtig door de boter/eimassa.
Doe dit mengsel over in de vorm.
Bak de tulband of cake plm. 60 -70 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Prik na plm. 55 - 60 minuten in de cake met bijvoorbeeld een saté-prikker.
Blijft er niets aan hangen dan is de cake klaar.
Laat de cake of tulband afkoelen op een rooster.
Bestuif eventueel met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Er was nog een beetje over van de vulling voor mijn kerststollen.
Ik bedacht dat ik hiermee nog wel een lekkere cake of tulband kon bakken.
Omdat dit tijdens de kerstperiode was heb ik gekozen voor een tulband, maar als vulling voor een cake ook heel lekker.
N.B.
Zet de gedroogde vruchten een avond tevoren in de rum of amaretto zodat ze goed kunnen intrekken.
Ik bedacht dat ik hiermee nog wel een lekkere cake of tulband kon bakken.
Omdat dit tijdens de kerstperiode was heb ik gekozen voor een tulband, maar als vulling voor een cake ook heel lekker.
N.B.
Zet de gedroogde vruchten een avond tevoren in de rum of amaretto zodat ze goed kunnen intrekken.
Ingrediënten
Vulling:
plm. 150 gram mengsel van bijvoorbeeld krenten, rozijnen, gedroogde abrikozen, gedroogde cranberry's of iets naar eigen keuze
flink borrelglas rum of amaretto
Deeg:
150 gram zachte boter + iets meer voor het invetten van de vorm
120 gram suiker
3 eieren (M)
50 gram gemalen amandelen
100 gram zelfrijzend bakmeel of cakemeel + iets meer voor de vorm
mespunt zout
poedersuiker om te bestuiven
plm. 150 gram mengsel van bijvoorbeeld krenten, rozijnen, gedroogde abrikozen, gedroogde cranberry's of iets naar eigen keuze
flink borrelglas rum of amaretto
Deeg:
150 gram zachte boter + iets meer voor het invetten van de vorm
120 gram suiker
3 eieren (M)
50 gram gemalen amandelen
100 gram zelfrijzend bakmeel of cakemeel + iets meer voor de vorm
mespunt zout
poedersuiker om te bestuiven
Hulpmiddelen & keukengerei
kleine tulbandvorm (doorsneden plm. 18 - 20 cm)
of
kleine cakevorm plm. 20 cm.
mixer of keukenmachine
mengkom
spatel
zeef
of
kleine cakevorm plm. 20 cm.
mixer of keukenmachine
mengkom
spatel
zeef
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1439262
Homepage ID
886977
Teller
1830
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid