Banketbakkersroom

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/2016 - 19:55
Bereidingswijze
Snijd het vanillestokje doormidden en doe deze te samen met de 500 ml melk en 2/3 van de suiker in een pannetje. Laat deze zachtjes pruttelen voor 10 minuten. In de tussentijd kan je mooi je eierdooiers met 1/3 van de suiker en de maïzena luchtig kloppen met een mixer. Na 10 minuten haal je het vanillestokje uit de melk en schraap je de vanillezaadjes eruit en voeg je deze nog toe aan de melk. Bij de eierdooiers voeg je een klein beetje van de warme melk mengsel en klop deze samen door. Hierna voeg je de eierdooiers toe aan het volledige melkmengsel. Nu is het belangrijk dat je goed blijft roeren en dat je het in de gaten houd. Het moet de dikte krijgen van pudding. Als dat zo is dan ben je klaar en stort je de banketbakkersroom op een groot bord of plaat om af te koelen. Handig is dan om er wat vershoudfolie op te leggen zodat je geen korst krijgt. Na een uur is het afgekoeld en kan je het gebruiken voor je puddingbroodjes of als taartvulling!
Afbeelding
Banketbakkersroom
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk om je taart mee te vullen dus deze kon zeker niet ontbreken. Ook lekker om te gebruiken als mousse smelt er wat chocolade en je hebt chocoladeroom :) Multi inzetbaar deze room. Geniet ervan!

Bekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op http://www.kootjekookt.nl. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/idsIx0ksaQ8 . Ik zou het erg leuk vinden als je, je zou willen abonneren op mijn youtubekanaal.
 
Ingrediënten
500 ml melk
25 gr maïzena
2 eidooiers
65 gram suiker
1 vanillestokje
Leuke tips
Met een eetlepel cacao maak je er chocoladeroom van. En om hem extra rijk te maken kan je er ook nog 25 gram roomboter aan toevoegen als hij nog warm is.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1438740
Homepage ID
2365767
Teller
87
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
kootjekookt
Gelegenheid