Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef de bloem bij de boter (laat een beetje boter over om bij de chocolade te doen, ongeveer 20 gram) en voeg bakpoeder toe. Meng dit tot een stevig mengsel (best met de handen).
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en voeg wat boter bij de chocolade.
Klop ondertussen het eigeel met de Greensweet stevia suiker en essence de vanille en voeg het mengsel bij de boter en bloem.
Nu voeg je de gesmolten chocolade bij het mengsel en meng goed.
Klop de eiwitten tot je de pot ondersteboven kan houden tot er niets uitvalt.
voeg het eiwit bij het mengsel en spatel het erdoorheen (net zoals je een mousse maakt). Zo krijg je een luchtig mengsel.
Doe het geheel in een cakevorm en hop de oven in.
Het eerste kwartier hou ik de temperatuur op 180°C, en dan nog eens een 20 à 25 minuutjes bij 170°C. Let op, iedere oven is anders. Komt de prikker er droog uit, haal de cake dan uit de oven want anders kan die te droog worden.
Zeef de bloem bij de boter (laat een beetje boter over om bij de chocolade te doen, ongeveer 20 gram) en voeg bakpoeder toe. Meng dit tot een stevig mengsel (best met de handen).
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en voeg wat boter bij de chocolade.
Klop ondertussen het eigeel met de Greensweet stevia suiker en essence de vanille en voeg het mengsel bij de boter en bloem.
Nu voeg je de gesmolten chocolade bij het mengsel en meng goed.
Klop de eiwitten tot je de pot ondersteboven kan houden tot er niets uitvalt.
voeg het eiwit bij het mengsel en spatel het erdoorheen (net zoals je een mousse maakt). Zo krijg je een luchtig mengsel.
Doe het geheel in een cakevorm en hop de oven in.
Het eerste kwartier hou ik de temperatuur op 180°C, en dan nog eens een 20 à 25 minuutjes bij 170°C. Let op, iedere oven is anders. Komt de prikker er droog uit, haal de cake dan uit de oven want anders kan die te droog worden.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke cake! Zonder suiker maar met chocoladerepen met stevia waardoor deze cake veel minder calorieën heeft dan een standaard chocoladecake, maar wel de zoete en lekkere smaak behoudt.
Ingrediënten
- 220 gram boter (kamertemperatuur)
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel essence de vanille
- 30 gram Greensweet stevia suiker x-tra sweet
- 4 eigeel (kamertemperatuur)
- 4 eiwitten (kamertemperatuur)
- 2 grote repen pure Greensweet chocolade repen (á 42 gram)
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel essence de vanille
- 30 gram Greensweet stevia suiker x-tra sweet
- 4 eigeel (kamertemperatuur)
- 4 eiwitten (kamertemperatuur)
- 2 grote repen pure Greensweet chocolade repen (á 42 gram)
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer, oven, pan en kom voor het au bain marie smelten van de chocolade
Leuke tips
Bestrooi de cake met geraspte kokos, of doe eens een handje walnoten door de cake.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1438184
Homepage ID
2442716
Teller
706
Bron
http://www.greensweet-stevia.nl/
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid