Bereidingswijze
•Voorbereiding ca. 15 minuten
•Baktijd: 60-70 minuten
Elektrische oven: 160 °C, Heteluchtoven: 150 °C, Gasoven: stand 2-3,
1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm goed in met boter of margarine en bestuif de binnenkant met bloem, of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 
2, Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes (0,5-1 cm). 
3.Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in ca. 1 minuut tot een glad geheel. Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een luchtig cakebeslag. 
4. Voeg de appelstukjes en de kaneelsuiker aan het beslag toe en meng deze met een spatel door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake direct in de oven. 
5. Bak de appelcake in 60-75 minuten gaar en goudbruin. 
•Baktijd: 60-70 minuten
Elektrische oven: 160 °C, Heteluchtoven: 150 °C, Gasoven: stand 2-3,
1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de cakevorm goed in met boter of margarine en bestuif de binnenkant met bloem, of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 
2, Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes (0,5-1 cm). 
3.Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in ca. 1 minuut tot een glad geheel. Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een luchtig cakebeslag. 
4. Voeg de appelstukjes en de kaneelsuiker aan het beslag toe en meng deze met een spatel door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake direct in de oven. 
5. Bak de appelcake in 60-75 minuten gaar en goudbruin. 
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben gek op koken en bakken en ik hou erg van uitproberen van recepten. Dit recept is er een van Koopmans. Ik maak het gewoon voor mijn man en mij en wie er ook maar op visite mag komen, mag altijd even proeven! Krijg meestal wel complimenten, maar ik heb ook wel eens goedbedoelde kritiek gehad, dat mijn cake te zoet was. Dan deed ik er de volgende keer gewoon minder suiker in....
Ingrediënten
1 pak Koopmans Oud-Hollandse Appelkaneelcake
175 g roomboter of margarine
4 eieren (m)
1 grote of 1½ kleine appel (Elstar of Jonagold)
Hulpmiddelen & keukengerei
Cakevorm (28 cm)
Mixer met garden
Leuke tips
Je kunt de cake eventueel garneren met een laagje chocolade op de bovenkant.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1437736
Homepage ID
2120356
Teller
270
Bron
Koopmans website
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid