Bereidingswijze
Doe de Griekse olijven, geplette knoflook, ansjovis, kappertjes, tijm, mosterd, citroensap, olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een glad mengsel ontstaat. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep het mengsel in een schone warme pot, schenk er een laag olijfolie op en sluit hem af. De tapenade is een week houdbaar in de koelkast. Serveer op geroosterd brood.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke huisgemaakte tapenade
Ingrediƫnten
200 gram Griekse olijven, ontpit
2 knoflookteentjes, uit de pers
2 ansjovisfilet in olie, uitgelekt
2 eetlepels kappertjes
2 tl dionmosterd
1 eetlepel citroensap
30 ml olijfolie
2 tl fijngehakte verse tijm
2 knoflookteentjes, uit de pers
2 ansjovisfilet in olie, uitgelekt
2 eetlepels kappertjes
2 tl dionmosterd
1 eetlepel citroensap
30 ml olijfolie
2 tl fijngehakte verse tijm
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1437577
Homepage ID
2433849
Teller
16
Bron
Succesvol koken TAPAS
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Gelegenheid