sinaasappelbavaroi taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/2015 - 15:40
Bereidingswijze
Plet de kandijkoek in kleine stukjes.
Smelt de boter, maar let wel op dat de boter niet bruin wordt.
De gesmolten boter bij de koekkruimels schenken en tot een geheel roeren.
Het koekkruimel-boter-mengsel in de vorm doen en met de bolle kant van de lepel aandrukken tot een stevig bodem. Afdekken met vershoudfolie en in de koelkast op laten stijven.
ondertussen:
Pers de sinaasappels tot 350 ml. en/of schenk de sap in een kom.
week de gelatine in koud water.
Breng in een steelpannetje de sinaasappelsap met de suiker tegen de kook aan.
Roeren tot de suiker is opgelost, pan van het vuur nemen en de gelatine door de sap roeren tot het opgelost is.
Zet de pan in koud water of in ijsblokjes. het sap in circa 40 minuten lobbig laten worden, met af en toe even roeren.
Als het sap bijna lobbig is de slagroom bijna stijf kloppen. Spatel het lobbige sap er door heen.
In een vetvrije kom de eiwitten met een mespuntje zout stijfkloppen tot er pieken ontstaan. Dan de suiker erbij voegen en door kloppen tot het helemaal stijf is.Het slagroom-sinaasappel-mengsel in twee keer door het eiwit spatelen.
Het mengsel op de koekbodem schenken en ten minste vier uur in de koelkast op laten stijven.
Voor het serveren garneren met toefjes slagroom, zilverkleurige pilletjes of sintversieringen.



Aantal personen
12.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
had te veel spullen voor de toetjes en te weinig voor taarten, dus... van een toetje maar een taart gemaakt :)
Ingrediƫnten
pak kandijkoekjes van de Plus
125 gr boter
350 ml sinaasappelsap
pakje gelatine
50 gr suiker
250 ml slagroom
3 eiwitten
poedersuiker

kan ook: sinaasappels zelf persen tot je 350 ml hebt.
In het recept staan vier blaadjes witte gelatine maar daar werd het bij mij niet lobbig mee. Heb het hele pakje moeten gebruiken.
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm 26 cm doorsnede
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1437427
Homepage ID
841731
Teller
23
Bron
uit een blad van een winkelketen en zelf verwerkt tot taart
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anjelica
Gelegenheid