koekjestaart met pudding

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/24/2015 - 14:31
Bereidingswijze
Smelt de boter, maar let op dat deze niet bruin wordt.
Ondertussen de kandijkoeken fijnmaken.
Meng de koekkruimels met de boter, doe de bodem over in de springvorm en druk het geheel goed aan met de bolle kant van de lepel.
Afdekken met folie en in de koelkast op laten stijven.
Halveer de bokkenpootjes, precies op de laag waar de crème tussen de beide delen zit. Gebroken bokkenpootjes zijn niet erg, die komen nog wel van pas.
In een kom de melk, slagroom, een zakje klop-fix en de kloppudding doen en tot een mengsel kloppen dat dik en smeuïg is.
Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel 1/3 deel van het mengsel over de koekbodem.
Verdeel de halve bokkenpootjes over de vorm, vul er de hele laag mee. Kleine stukjes kunnen als opvulling dienst doen.
Doe weer 1/3 deel van het puddingmengsel over de vorm.
Leg weer een laag bokkenpootjes neer.
Nu het laatste deel van het puddingmengsel over de taart verdelen.
De nog overgebleven koekjes fijn maken en over de bovenkant verdelen.
De taart nog een aantal uren in de koelkast op laten stijven.
Vlak voor het serveren nog wat chocoladekrullen over de bovenkant verdelen, taart in 12 punten snijden en serveren.

Afbeelding
koekjestaart met pudding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een jarige in sinterklaastijd, een kroonjaar met een verrassingsfeestje, tja, dan moet de taart ook een verrassing wezen.
Geen idee meer waar ik een deel van het recept vandaan hebt gehaald. Ik had alleen wat wanneer gebruikt moest worden. Dus het is al met al een verrassing of de taart ook nog lukt. Vast wel. Want wat er in zit is lekker :)

 
Ingrediënten
1 1/2 pak kandijkoeken van de plus
150 gr boter
250 ml slagroom
1 zakje klop-fix
400 gram bokkenpootjes
pakje kloppudding van dr Oetker, vanillesmaak
1/2 ltr melk
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer,
deegroller om kandijkoeken fijn te maken
springvorm 28 centimeter doorsnede
Leuke tips
door het puddingmengsel zou je heel goed een aantal lepels advocaat kunnen roeren. Dat vind ik zelf niet lekker, maar ergens in het recept stond dat dat kon.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1437415
Homepage ID
841731
Teller
980
Bron
weet ik niet meer, heb maar een deel van het recept op een printblaadje staan
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anjelica
Gelegenheid