Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de vorm met bakpapier.
Verdeel het croissantdeeg over de vorm en zorg voor een opstaand randje voor de zijkanten.
Prik met een vork een paar maal in het croissantdeeg.
Bekleed het deeg met dunne plakken belegen kaas.
Smeer de plakken kaas in met wat basilicumpesto.
Leg de plakken tomaat hierp.
Klop de eieren los met de room en de geraspte Parmezaanse kaas.
Neem 1/3 deel van de plakken mozzarella, snij in kleine blokjes. Meng de blokjes mozzarella en de klein gesneden gedroogde tomaatjes door de room/eimassa. Maak dit op smaak met peper en zout.
Giet de room over de hartige taart.
Zorg dat de stukjes mozzarella een beetje verdeeld zijn.
Verdeel de overgebleven plakken mozzarella over het taartje.
Strooi er wat pijnboompitten en gedroogde oegano over.
Bak het taartje plm. 15- 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Bekleed de vorm met bakpapier.
Verdeel het croissantdeeg over de vorm en zorg voor een opstaand randje voor de zijkanten.
Prik met een vork een paar maal in het croissantdeeg.
Bekleed het deeg met dunne plakken belegen kaas.
Smeer de plakken kaas in met wat basilicumpesto.
Leg de plakken tomaat hierp.
Klop de eieren los met de room en de geraspte Parmezaanse kaas.
Neem 1/3 deel van de plakken mozzarella, snij in kleine blokjes. Meng de blokjes mozzarella en de klein gesneden gedroogde tomaatjes door de room/eimassa. Maak dit op smaak met peper en zout.
Giet de room over de hartige taart.
Zorg dat de stukjes mozzarella een beetje verdeeld zijn.
Verdeel de overgebleven plakken mozzarella over het taartje.
Strooi er wat pijnboompitten en gedroogde oegano over.
Bak het taartje plm. 15- 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Blikje croissantdeeg wat bijna over de datum was.
Mozzarella al uit de vriezer gehaald voor een ander recept, maar niet gebruikt.
Dan ga je iets verzinnen en toen kwam dit taartje eraan.
Heerlijk met een beetje pesto,plakjes tomaat, half gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, mozzarella en pijnboompitten.
Dit is echt smullen !
Mozzarella al uit de vriezer gehaald voor een ander recept, maar niet gebruikt.
Dan ga je iets verzinnen en toen kwam dit taartje eraan.
Heerlijk met een beetje pesto,plakjes tomaat, half gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, mozzarella en pijnboompitten.
Dit is echt smullen !
Ingrediƫnten
1 blikje croissantdeeg (uit de koeling)
paar plakjes belegen kaas (voor de bodem)
plm. 1 - 2 eetlepels basilicumpesto
2 - 3 tomaten (liefst Roma tomaten die hebben minder vocht) (in plakken gesneden)
2 eieren
2 theelepels gedroogde oregano
zout, zwarte peper
100 ml slagroom of koffieroom
1 bolletje (buffel) mozzarella (in plakken gesneden)
plm. 3 hele gedroogde tomaten op olie (uitgelekt en heel klein gesneden)
plm. 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels pijnboompitten (kan ook zonder)
paar plakjes belegen kaas (voor de bodem)
plm. 1 - 2 eetlepels basilicumpesto
2 - 3 tomaten (liefst Roma tomaten die hebben minder vocht) (in plakken gesneden)
2 eieren
2 theelepels gedroogde oregano
zout, zwarte peper
100 ml slagroom of koffieroom
1 bolletje (buffel) mozzarella (in plakken gesneden)
plm. 3 hele gedroogde tomaten op olie (uitgelekt en heel klein gesneden)
plm. 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels pijnboompitten (kan ook zonder)
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier
vierkante vorm of ronde vorm
vork
vierkante vorm of ronde vorm
vork
Leuke tips
Koud, lauw of warm, altijd lekker!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1437375
Homepage ID
886977
Teller
1187
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid