Bereidingswijze
Springvormbodem bekleden met bakpapier of invetten met boter en bestuiven met wat bloem.
Oven voorverwarmen op 200 graden (boven- en onder-warmte) of 175 graden (hete-lucht).
Klop de boter, 100 gram suiker, vanillesuiker en zout met behulp van de keukenmachine (mijn Patissier) tot een zachte crèmige massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacao en zeef dit boven de boter/ei-massa.
Voeg 75 gram van de geraspte chocolade of chocoladevlokken toe en meng dit met behulp van de pulseerknop van de keukenmachine of een spatel voorzichtig door de boter/ei-massa..
Doe het deeg in de springvorm en strijk het deeg glad.
In het midden van de oven de taartbodem plm. 15 tot 20 minuten bakken (tijd is afhankelijk van je oven).
Laat de deegbodem afkoelen en zet de bodem op een taartschaal.
Roer de cranberrycompote of kersenjam een beetje glad en verdeel dit over de taartbodem. Laat plm. 1 cm van de rand vrij.
Perziken uitlekken. 3 perziken apart leggen voor versiering en de rest van de perziken pureren met de staafmixer.
Gelatine in koud water weken.
Roomkaas, kwark en 75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, perzikenlikeur en gepureerde perziken door elkaar roeren.
Gelatine uitknijpen en in een pannetje op een hele lage warmtebron oplossen.
Eerst 3 eetlepels van de roomkaas-kwarkcrème door de gelatine roeren en daarna dit alles door de rest van de roomkaas-kwarkcrème roeren.
Crème plm. 20 minuten koud wegzetten tot de crème begin te geleren.
Ondertussen de slagroom stijf kloppen en voorzichtig door de roomkaas-kwarkcrème spatelen.
Crème over de taartbodem verdelen en minimaal 6 uur (liefst een nacht) in de koelkast wegzetten.
Overgebleven perziken in schijfjes verdelen.
Taart versieren met perziken en restant chocoladevlokken.
Liever zonder alcohol?
In plaats van perzikenlikeur kan je ook 150 ml perziken-sap gebruiken.
Oven voorverwarmen op 200 graden (boven- en onder-warmte) of 175 graden (hete-lucht).
Klop de boter, 100 gram suiker, vanillesuiker en zout met behulp van de keukenmachine (mijn Patissier) tot een zachte crèmige massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacao en zeef dit boven de boter/ei-massa.
Voeg 75 gram van de geraspte chocolade of chocoladevlokken toe en meng dit met behulp van de pulseerknop van de keukenmachine of een spatel voorzichtig door de boter/ei-massa..
Doe het deeg in de springvorm en strijk het deeg glad.
In het midden van de oven de taartbodem plm. 15 tot 20 minuten bakken (tijd is afhankelijk van je oven).
Laat de deegbodem afkoelen en zet de bodem op een taartschaal.
Roer de cranberrycompote of kersenjam een beetje glad en verdeel dit over de taartbodem. Laat plm. 1 cm van de rand vrij.
Perziken uitlekken. 3 perziken apart leggen voor versiering en de rest van de perziken pureren met de staafmixer.
Gelatine in koud water weken.
Roomkaas, kwark en 75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, perzikenlikeur en gepureerde perziken door elkaar roeren.
Gelatine uitknijpen en in een pannetje op een hele lage warmtebron oplossen.
Eerst 3 eetlepels van de roomkaas-kwarkcrème door de gelatine roeren en daarna dit alles door de rest van de roomkaas-kwarkcrème roeren.
Crème plm. 20 minuten koud wegzetten tot de crème begin te geleren.
Ondertussen de slagroom stijf kloppen en voorzichtig door de roomkaas-kwarkcrème spatelen.
Crème over de taartbodem verdelen en minimaal 6 uur (liefst een nacht) in de koelkast wegzetten.
Overgebleven perziken in schijfjes verdelen.
Taart versieren met perziken en restant chocoladevlokken.
Liever zonder alcohol?
In plaats van perzikenlikeur kan je ook 150 ml perziken-sap gebruiken.
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze taart heb ik 2 weken geleden gemaakt voor de bejaarden in het bejaardentehuis in ons dorp waar we vrijwilliger zijn.
De taart kun je maken met roomkwark of volle yoghurt. Ik heb deze keer gekozen voor roomkwark.
Door de kwark/roomkaasmassa is het grootste deel van de perziken gepureerd.
Ook heb ik perzikenlikeur door de kwark/roomkaasmassa gedaan en dat geeft een extra lekkere smaak.
Wie geen alcohol wil gebruiken kan in plaat van de likeur ook perzikensap gebruiken.
De taart kun je maken met roomkwark of volle yoghurt. Ik heb deze keer gekozen voor roomkwark.
Door de kwark/roomkaasmassa is het grootste deel van de perziken gepureerd.
Ook heb ik perzikenlikeur door de kwark/roomkaasmassa gedaan en dat geeft een extra lekkere smaak.
Wie geen alcohol wil gebruiken kan in plaat van de likeur ook perzikensap gebruiken.
Ingrediënten
100 gram zachte boter
100 + 75 gram suiker
2 + 1 zakjes vanillesuiker
Mespunt zout
2 eieren (M)
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel cacao (15 gram)
75 + 50 gram pure chocoladevlokken
4 eetlepels cranberrycompote of kersenjam
1 groot blik perziken op sap (850 ml)
9 blaadjes witte gelatine
400 gram roomkaas
400 gram volle kwark
150 ml perzikenlikeur
200 ml slagroom
100 + 75 gram suiker
2 + 1 zakjes vanillesuiker
Mespunt zout
2 eieren (M)
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel cacao (15 gram)
75 + 50 gram pure chocoladevlokken
4 eetlepels cranberrycompote of kersenjam
1 groot blik perziken op sap (850 ml)
9 blaadjes witte gelatine
400 gram roomkaas
400 gram volle kwark
150 ml perzikenlikeur
200 ml slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm van 26 cm doorsnede
Keukenmachine of mixer
staafmixer
Bakpapier
Zeef of vergiet
Pannetje voor de gelatine
Kom voor de roomkaas/kwarkmassa
Schaal voor de taart
Keukenmachine of mixer
staafmixer
Bakpapier
Zeef of vergiet
Pannetje voor de gelatine
Kom voor de roomkaas/kwarkmassa
Schaal voor de taart
Leuke tips
Liever zonder alcohol?
In plaats van perzikenlikeur kun je ook 150 ml perziken-sap gebruiken.
In plaats van perzikenlikeur kun je ook 150 ml perziken-sap gebruiken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1437333
Homepage ID
886977
Teller
2412
Drank
Uit
Bookmarked
78
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid