Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden (boven- en onder-warmte) of 150 graden hete-lucht.
Springvorm invetten met boter en bestuiven met wat meel of paneermeel.
Appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Appels met een mes wat insnijden. Bijvoorbeeld in waaiervorm, maar je hoeft niet te diep in te snijden (zie foto).
Meng het citroensap door de appels om bruin worden te voorkomen.
Boter, suiker, vanille-extract en zout in de keukenmachine door elkaar mengen tot je een mooie lichtgele massa krijgt. 2 eierener één voor één doormixen.
Zelfrijzend bakmeel en maïzena door elkaar mengen. Zeven boven de boter/ei-massa. Dit mengsel voorzichtig, bijvoorbeeld d.m.v. de pulseerknop van je keukenmachine (Magimix) of met behulp van een spatel door de boter-ei-massa mengen.
Deeg over de bodem van de bakvorm verdelen.
Appelstukken erover verdelen en licht in het deeg drukken.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 20 tot 25 minuten bakken (tijd is afhankelijk van je oven, de bodem moet mooi bruin zijn).
3 eieren splitsen.
Eidooiers met zure room, honing en 2 zakjes vanillesuiker kloppen.
Eiwitten goed stijf kloppen. Je moet de kom op zjn kop kunnen houden.
Eiwitten in gedeelten voorzichtig door de ei/zure room-massa spatelen (niet kloppen !)
Taart uit de oven halen. (Oven blijft op gelijke temperatuur).
2 afgestreken eetlepels suiker + 2 theelepels kaneel met elkaar vermengen.
Over de appels strooien en hierover de ei/zure room-massa verdelen.
Taart bij gelijke temperatuur in het midden van de oven nog 25 tot 30 minuten bakken.
Springvorm invetten met boter en bestuiven met wat meel of paneermeel.
Appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Appels met een mes wat insnijden. Bijvoorbeeld in waaiervorm, maar je hoeft niet te diep in te snijden (zie foto).
Meng het citroensap door de appels om bruin worden te voorkomen.
Boter, suiker, vanille-extract en zout in de keukenmachine door elkaar mengen tot je een mooie lichtgele massa krijgt. 2 eierener één voor één doormixen.
Zelfrijzend bakmeel en maïzena door elkaar mengen. Zeven boven de boter/ei-massa. Dit mengsel voorzichtig, bijvoorbeeld d.m.v. de pulseerknop van je keukenmachine (Magimix) of met behulp van een spatel door de boter-ei-massa mengen.
Deeg over de bodem van de bakvorm verdelen.
Appelstukken erover verdelen en licht in het deeg drukken.
In het midden van de voorverwarmde oven plm. 20 tot 25 minuten bakken (tijd is afhankelijk van je oven, de bodem moet mooi bruin zijn).
3 eieren splitsen.
Eidooiers met zure room, honing en 2 zakjes vanillesuiker kloppen.
Eiwitten goed stijf kloppen. Je moet de kom op zjn kop kunnen houden.
Eiwitten in gedeelten voorzichtig door de ei/zure room-massa spatelen (niet kloppen !)
Taart uit de oven halen. (Oven blijft op gelijke temperatuur).
2 afgestreken eetlepels suiker + 2 theelepels kaneel met elkaar vermengen.
Over de appels strooien en hierover de ei/zure room-massa verdelen.
Taart bij gelijke temperatuur in het midden van de oven nog 25 tot 30 minuten bakken.
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Al weer een appeltaart. Het kan niet op. Zoveel verschillende appeltaarten en de één nog lekkerder dan de ander.
Ook deze is weer verrukkelijk.
Lekker luchtig deeg, frisse appelvulling en daarbovenop een heerlijke romige vulling.
Smullen dus!
Ook deze is weer verrukkelijk.
Lekker luchtig deeg, frisse appelvulling en daarbovenop een heerlijke romige vulling.
Smullen dus!
Ingrediënten
6 appels (Elstar)
4 eetlepels citroensap
125 gram zachte boter
125 gram + 2 afgestreken eetlepels suiker
2 theelepels vanille-extract
2 theelepels kaneel
Mespunt zout
2 + 3 eieren
175 gram + 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel voor de springvorm
25 gram maïzena
200 gram zure room
120 gram vloeibare honing (liefst acacia-honing)
2 zakjes vanillesuiker
4 eetlepels citroensap
125 gram zachte boter
125 gram + 2 afgestreken eetlepels suiker
2 theelepels vanille-extract
2 theelepels kaneel
Mespunt zout
2 + 3 eieren
175 gram + 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel voor de springvorm
25 gram maïzena
200 gram zure room
120 gram vloeibare honing (liefst acacia-honing)
2 zakjes vanillesuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm 26 cm doorsnede
Keukenmachine
Zeef
Schaal voor de appels
Spatel
Kom voor het splitsen van de eieren
Keukenmachine
Zeef
Schaal voor de appels
Spatel
Kom voor het splitsen van de eieren
Leuke tips
Lekker met een flinke dot gezoete slagroom met wat kaneel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Zwitsers
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1437331
Homepage ID
886977
Teller
5053
Drank
Uit
Bookmarked
92
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid