Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/22/2015 - 16:01
Bereidingswijze
Laat de abrikozen uitlekken.
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Vet de springvorm in en bestrooi met bloem,
Doe de boter, suiker, vanillesuiker en zout in de kom van de keukenmachine en meng dit zolang tot een smeuïge lichtgele massa ontstaat.
Voeg één voor één de eieren toe.

Zeef het zelfrijzend bakmeel met het kaneelpoeder en spatel dit in gedeelten voorzichtig door de boter/ei-massa.
Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm.
Verdeel hierover de stukjes bitterkoekjes of amarettini (zie foto).
Verdeel de uitgelekte abrikozen over de buitenste rand van de springvorm.
Verdeel de kleine stukjes amandelspijs over de abrikozen en het deeg.

Doe voor de kruimels het bakmeel, suiker, kaneel en de in stukjes gesneden boter in de kom van de keukenmachine.
Meng dit tot er kruimels ontstaan.
Verdeel de kruimels over de abrikozen.

Bak de taart in het midden van de voor verwarmde oven plm. 60 tot 70 minuten (tijd is mede afhankelijk van je oven)..

Afbeelding
Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs
Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs
Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs
Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik hou erg van variëren, daarom deze keer eens een cake gebakken in een springvorm.
Deze heerlijke luchtige cake is gevuld met amarettini, amandelspijs en abrikozen. Bovenop heerlijke knapperige kruimels.
Onze visite vond de cake heerlijk.
Ingrediënten
200 gram zachte boter + iets extra voor de vorm
180 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
4 eieren (M)
200 gram zelfrijzend bakmeel + iets extra voor de vorm
2 theelepels kaneelpoeder
Plm. 10 – 12 kleingemaakte bitterkoekjes of 30 amarettini (Italiaanse bitterkoekjes zie foto)
1 blik halve abrikozen op sap ( 380 gram uitlekgewicht )
100 gram amandelspijs (in kleine stukjes)

kruimels
100 gr zelfrijzend bakmeel
60 gr suiker
60 gr roomboter (op kamertemperatuur)
½ theelepel kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm 26 cm doorsnede
Keukenmachine (ik heb de Patissier van Magimix)
Zeef of vergiet
Leuke tips
Ik heb een heerlijke keukenmachine (Magimix) maar als je geen keukenmachine hebt kun je de cake ook met een mixer maken.
Serveer de cake bijvoorbeeld met stijfgeklopte slagroom met een beetje amaretto erdoor.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1437327
Homepage ID
886977
Teller
3265
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
93
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid