Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Klop de eiwitten stijf. Vermeng de amandelen met de poedersuiker en bakpoeder en roer door de eiwitten. Doe dit mengsel over in een ronde springvorm van ca 24 cm voorzien van bakpapier en bak de bodem voor de taart in ca. 35 minuten in het midden van de oven gaar en bruin. Laat daarna afkoelen in de vorm.
Doe de eigelen, slagroom, suiker en vanillesuiker in een pannetje en verwarm dit onder voortdurend roeren, maar laat het mengsel niet koken, want dan krijg je roerei! Een beetje borrelen mag. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg vervolgens de roomboter in blokjes en 1 voor 1 toe en roer totdat de boter in zijn geheel is opgelost. Verdeel de vulling over de taartbodem en zet de taart (in de vorm) in de koelkast, het liefst 24 uur.
Doe de eigelen, slagroom, suiker en vanillesuiker in een pannetje en verwarm dit onder voortdurend roeren, maar laat het mengsel niet koken, want dan krijg je roerei! Een beetje borrelen mag. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg vervolgens de roomboter in blokjes en 1 voor 1 toe en roer totdat de boter in zijn geheel is opgelost. Verdeel de vulling over de taartbodem en zet de taart (in de vorm) in de koelkast, het liefst 24 uur.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Suksessterte, suksesskake of gulkake (gul = geel, kake = taart) zoals velen deze taart noemen in onze provincie Trøndelag, bestaat uit een karakteristiek heerlijke en zoete gele crème laag op en glutenvrije amandelbodem.
Ingrediënten
Voor de bodem:
3 eiwitten
160 gram poedersuiker
½ tl bakpoeder
160 gram fijngehakte amandelen
Voor de vulling:
4 eigelen
1 dl slagroom
150 gram suiker
1 ½ tl vanillesuiker
250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur.
3 eiwitten
160 gram poedersuiker
½ tl bakpoeder
160 gram fijngehakte amandelen
Voor de vulling:
4 eigelen
1 dl slagroom
150 gram suiker
1 ½ tl vanillesuiker
250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur.
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm
Pan
Pan
Leuke tips
Je kunt eventueel nog wat chocoladestrooisel voor het serveren over de taart strooien.
Het beste is om de taart te snijden met een mes dat je even onder de warme kraan hebt gehouden.
Het beste is om de taart te snijden met een mes dat je even onder de warme kraan hebt gehouden.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1436919
Homepage ID
2400193
Teller
474
Bron
Noorse keuken
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid