Kaasbroodje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/10/2015 - 22:10
Bereidingswijze
1. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden (hete luchtoven 190 graden)
2. rol het bladerdeeg uit en snij het deeg in de lengte van 4 stukken van 12 x 20
3. smelt de boter en voeg de bloem toe. laat de bloem garen, maar niet bruin worden. Giet langzaam de bouillon toe en blijf roeren tot het een geheel wordt. Blijf op laag vuur doorroeren tot het de juiste dikte krijgt.
4. Voeg de kaas en de moster toe en breng de ragout op smaak met peper.
5. doe de ragout in een spuitzak en spuit op de lengte van het bladerdeeg.
6.bestrijk de randen met eigeel en vouw het deeg dubbel.
7. bestrijk het deeg met het eigeel en bestrooi het met geraspte kaas en sesam en bak de broodjes ca. 20-25 minuten goudbruin.
Afbeelding
Kaasbroodje
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een leuk recept om te maken heb er zelf kleine broodjes van gemaakt voor een high wine 
Ingrediënten
1 rol tante fanny vers bladerdeeg 270 gr.
25 gr boter
30 gr. bloem
175 ml. bouillon
100 gr geraspte oude kaas
1/2 el mosterd
1 eigeel om te bestrijken
peper gemalen
geraspte oude kaas en sesam om te bestrijken
Leuke tips
ook leuk om ze kleiner te maken maak dan plakken van 6 x 10 en volg verder de werkwijze als hierboven houd dan wel even de tijd goed in de gaten.
veel plezier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1436879
Homepage ID
2423611
Teller
1000
Bron
tante Fanny
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
moniquepeters909
Gelegenheid