Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
1. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.
2. Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel.
3. Kneed tot een samenhangend deeg.
4. Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel.
Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.
1. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.
2. Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel.
3. Kneed tot een samenhangend deeg.
4. Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel.
Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept uit de allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
2½ tl bakpoeder
½ tl zout
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
50 g boter
1 ei
75 ml melk
60 ml slagroom
225 g frambozenjam
2½ tl bakpoeder
½ tl zout
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
50 g boter
1 ei
75 ml melk
60 ml slagroom
225 g frambozenjam
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, bakplaat, oven, bakpapier, uitsteekvormpje doorsnede 6 cm
Leuke tips
Bewaartip:
Je kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.
Je kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1436605
Homepage ID
2419683
Teller
20
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid