Bereidingswijze
Mix de pistachenoten en koekjes in een blender.
Voeg hierbij de gesmolten boter.
Bekleed een springvorm met boterpapier en bedek de bodem met het koekjesmengsel.
Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast.
Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje suiker. Klop ook de room lobbig.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm de limoncello en los hierin de suiker en gelatine op.
Laat lichtjes afkoelen en meng hieronder de platte kaas.
Spatel onder het mengsel de room en opgeklopte eiwitten.
Giet het beslag op de koekjesbodem.
Strijk glad en laat opstijven in de koelkast.
Voeg hierbij de gesmolten boter.
Bekleed een springvorm met boterpapier en bedek de bodem met het koekjesmengsel.
Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast.
Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje suiker. Klop ook de room lobbig.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm de limoncello en los hierin de suiker en gelatine op.
Laat lichtjes afkoelen en meng hieronder de platte kaas.
Spatel onder het mengsel de room en opgeklopte eiwitten.
Giet het beslag op de koekjesbodem.
Strijk glad en laat opstijven in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijzonder aangenaam en lekker toetje dat op voorhand gemaakt kan worden.
Ingrediƫnten
300 g zandkoekjes
100 g pistachenoten
100 g boter
2,5 dl room
250 g platte kaas (bijv. mandjeskaas)
2 eiwitten
1 dl limoncello
100 g suiker
5 blaadjes gelatine van 2 g
100 g pistachenoten
100 g boter
2,5 dl room
250 g platte kaas (bijv. mandjeskaas)
2 eiwitten
1 dl limoncello
100 g suiker
5 blaadjes gelatine van 2 g
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1436443
Homepage ID
1090993
Teller
170
Bron
van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid