Bereidingswijze
Klop met de mixer of in de keukenmachine de eidooiers met de suiker tot een dikke romige creme. Klop in een schone kom de eiwitten tot stevige pieken.Voeg de vanillesuiker toe en klop de eiwitten helemaal stijf. Schep de ricotta door het dooiermengsel. Spatel er het eiwit luchtig door. Meng de koffie met de marsalla in een ondiepe schaal.Doop de helft van de koekjes één voor één in de koffie en leg ze op de bodem van de schaal.Schep er de helft van de ricottacreme op Doop ook de andere helft van de koekjes in de koffie. Leg ze in een laag op de creme en schep er de rest van de creme op..Strijk glad en bestrooi met cacaopoeder. Laat de tiramisu afgedekt minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
eet smakelijk.
eet smakelijk.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een heerlijk toetje, waar je van gaat genieten.
Ingrediënten
2 eieren gesplitst, 3 el suiker,1 zakje vanillesuiker, 250 gr. ricotta, 125 ml espresso, 3 el marsala dolce of amandel of hazelnootlikeur,cacaopoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of mixer, schaal inhoud 750 ml.of kleine schaaltjes per persoon.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1435821
Homepage ID
1425621
Teller
1322
Bron
vriendin
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid