Kruidtaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/09/2015 - 16:33
Bereidingswijze
Beboter een taartvorm met een middellijn van 24 cm. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Roer de boter met een mixer tot een romige lichtgekleurde massa. Klop de eieren een voor een erdoor en blijf vervolgens nog 5 min kloppen. Zeef basterdsuiker, kaneel, nootmuskaat, kruidnagels en zout erbij en roer het geheel door het botermengsel. Voeg de bloem in gedeelten toe en roer de rozijnen erdoor. Vul de vorm gelijkmatig met het deeg. Plaats de vorm op een ovenrooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven en bak de kruidtaart in ongeveer 1 uur gaar en bruin.
Steek een breinaald op verschillende plaatsen in de taart. Als de breinaald schoon en droog blijft is de taart gaar.
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is een zeer verransend lekkere taart. Ziet er een beetje vreemd uit. Maar als je hem eenmaal geproefd hebt wil je niets anders.
Ingrediƫnten
125 g boter
2 eieren
125 g donkere basterdsuiker
2 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel gemalen kruidnagels
mespuntje zout
125 g bloem, gezeefd
250 g rozijnen en of krenten, gewassen
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm 24 cm
oven
mixer
zeef
breinaald
Leuke tips
Desgewenst kan aan het deeg nog fijngesnipperde sukade en oranjesnippers worden toegevoegd. De taart kan voor het bakken nog worden gegarneerd met enkele gehalveerde amandelen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1434869
Homepage ID
2097567
Teller
130
Bron
Wannee kookboek
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sil12
Gelegenheid