Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de springvorm in met wat boter en bestrooi de vorm met wat bloem.
Rooster de gemalen hazelnoten kort in een droge koekenpan.
Schil en rasp de courgette.
Doe de boter, suiker, kruiden en mespuntje zout in een kom. Klop schuimig.
Voeg één voor één de eieren toe.
Roer achtereenvolgens de gemalen, geroosterde hazelnoten en geraspte courgette erdoor.
Zeef het meel en spatel het meel erdoor. Niet kloppen anders wordt het deeg te vast.
Schep het beslag in een beboterde springvorm van 24 cm. of een grote cakevorm.
Bak de taart plm. 75 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Als de taart is afgekoeld bestrooien met poedersuiker.
Vet de springvorm in met wat boter en bestrooi de vorm met wat bloem.
Rooster de gemalen hazelnoten kort in een droge koekenpan.
Schil en rasp de courgette.
Doe de boter, suiker, kruiden en mespuntje zout in een kom. Klop schuimig.
Voeg één voor één de eieren toe.
Roer achtereenvolgens de gemalen, geroosterde hazelnoten en geraspte courgette erdoor.
Zeef het meel en spatel het meel erdoor. Niet kloppen anders wordt het deeg te vast.
Schep het beslag in een beboterde springvorm van 24 cm. of een grote cakevorm.
Bak de taart plm. 75 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Als de taart is afgekoeld bestrooien met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze courgettetaart heb ik heel veel jaren geleden gebakken voor mijn collega's. Ik was het recept eigenlijk helemaal vergeten toen een vriendin van mij kort geleden het recept van de courgettetaart vroeg. Zij was de smaak van de taart nooit vergeten en nu zij zelf een tuin hadden met eigen courgettes wilde ze graag het recept.
Na lang zoeken het recept weer gevonden. Mijn vriendin heeft de taart afgelopen weekend gebakken. Zij vonden de taart weer super lekker. Dus nu komt de taart ook op Smulweb met foto's van de taart die mijn vriendin gebakken heeft.
Het is een heerlijke taart door de courgette.
Na lang zoeken het recept weer gevonden. Mijn vriendin heeft de taart afgelopen weekend gebakken. Zij vonden de taart weer super lekker. Dus nu komt de taart ook op Smulweb met foto's van de taart die mijn vriendin gebakken heeft.
Het is een heerlijke taart door de courgette.
Ingrediënten
150 gram gemalen hazelnoten (of hele blanke hazelnoten die je na het roosteren moet malen)
1 courgette van plm. 350 gram
200 gram zachte boter
250 gram bruine basterdsuiker
1 theelepel koek- of speculaaskruiden
Zout
3 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
Poedersuiker
1 courgette van plm. 350 gram
200 gram zachte boter
250 gram bruine basterdsuiker
1 theelepel koek- of speculaaskruiden
Zout
3 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
Poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan voor de hazelnoten
mixer
springvorm met een doorsneden van 24 cm.
rasp
mixer
springvorm met een doorsneden van 24 cm.
rasp
Leuke tips
Mijn vriendin heeft de taart dit keer gebakken met hetelucht op 165 graden. De taart is uitstekend gelukt zoals je ziet op de foto.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1434853
Homepage ID
886977
Teller
985
Bron
Zoet&Harttig Gebak van Het Nederlands Zuivelbureau
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid