Blauwe bessen Yoghurttaart met cantuccinibodem met witte chocolade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/31/2015 - 18:56
Bereidingswijze
Vet de bodem en de rand van de springvorm in met wat olie.
Maak de cantuccini door ze in een diepvrieszak te doen en met bijv. een deegrol fijn te maken. Of doe ze in de keukenmachine en maal ze fijn.
Roer de gemalen cantuccini door de gesmolten boter.
Verdeel dit over de bodem van de springvorm.

Smelt de witte chocolade in een pannetje.
Verdeel de gesmolten chocolade over de cantuccini-bodem.
Ze de vorm plm. 45 minuten in de koelkast.

Roer de yoghurt, vanillesuiker en suiker door elkaar.
Week de gelatine in een kom met koud water.

Verwarm de limoncello of het citroensap in een pannetje.
Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
Roer eerst wat van de yoghurt door de opgeloste gelatine en voeg daarna alles door elkaar. Goed roeren.
Zet de kom plm. 5 - 10 minuten in de koelkast tot de massa dikker begint te worden.

Klop ondertussen de slagroom stijf.
Schep het grootste deel van de blauwe bessen door de yoghurt.
Schep dan de stijf geklopte slagroom door de yoghurt.
Schep alles in de springvorm.
Garneer met wat blauwe bessen.
Zet de taart een nacht in de koelkast.

Afbeelding
Blauwe bessen Yoghurttaart met cantuccinibodem met witte chocolade
Blauwe bessen Yoghurttaart met cantuccinibodem met witte chocolade
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
We kregen koffievisite en het zou die dag weer erg warm worden.
Naar en recept gezocht dat lekker fris en niet al te calorierijk was. En....de blauwe bessen waren in de aanbieding.
Dus aan het experimenteren geslagen en toen kwam deze heerlijke taart op tafel.
Lekker uit de koelkast. Dus een dag tevoren te maken.
Je kunt hier met gemak 2 stukken van op. 
Ik heb de taart gemaakt in een springvorm van 20 cm.
Wil je een grotere springvorm (26 cm) gebruiken neem dan van alles de dubbele hoeveelheid.
Ingrediënten
65 gram gesmolten roomboter
130 gram cantuccini (Italiaanse amandelkoejes)
100 gram witte chocolade
5 blaadjes witte gelatine
Plm. 350 gram blauwe bessen
350 gram volle yoghurt (bijv. Griekse of Turkse yoghurt)
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 borrelglas limoncello of 2 eetlepels citroensap
Plm. 100 ml slagroom
wat zonnebloemolie om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 20 cm doorsnede
plastic diepvrieszakje met deegrol of keukenmachine
2 kommen
mixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1434573
Homepage ID
886977
Teller
4018
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
43
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid