Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr. Rasp de schil van de citroen voor de citroenrasp (of neem kant en klare citroenrasp).
Beboter de springvorm.
Meng in een kom de kwark, eieren, suiker, citroenrasp en olie. Roer dit voorzichtig door elkaar. Zeef in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer dit door elkaar (niet kloppen en meteen stoppen als het goed gemengd is. Giet het beslag in de taartvorm. Verdeel vervolgens de frambozen over het beslag en duw ze er zachtjes een stukje in. Zet de vorm in de oven en bak het 35 - 40 minuten of totdat de cake goudbruin is en een prikker schoon uit de cake komt. Laat tien minuten staan en verplaatst de cake dan naar een rooster om helemaal af te koelen.
Beboter de springvorm.
Meng in een kom de kwark, eieren, suiker, citroenrasp en olie. Roer dit voorzichtig door elkaar. Zeef in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer dit door elkaar (niet kloppen en meteen stoppen als het goed gemengd is. Giet het beslag in de taartvorm. Verdeel vervolgens de frambozen over het beslag en duw ze er zachtjes een stukje in. Zet de vorm in de oven en bak het 35 - 40 minuten of totdat de cake goudbruin is en een prikker schoon uit de cake komt. Laat tien minuten staan en verplaatst de cake dan naar een rooster om helemaal af te koelen.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept kwam ik op internet tegen, maar ik had kwark en geen yoghurt zoals in het oorspronkelijke recept stond. Omdat mijn man een glutenvrij dieet heeft, heb ik glutenvrij meel van Schar gebruikt.
Ingrediƫnten
2 eieren
250 gr volle kwark
200 gr suiker
80 ml zonnebloemolie
240 gr (glutenvrije) bloem
2 theelepels wijnsteen bakpoeder
snufje zout
300 gr frambozen of mengsel van frambozen/japanse wijnbes
1 theelepel citroenrasp
poedersuiker om te serveren
250 gr volle kwark
200 gr suiker
80 ml zonnebloemolie
240 gr (glutenvrije) bloem
2 theelepels wijnsteen bakpoeder
snufje zout
300 gr frambozen of mengsel van frambozen/japanse wijnbes
1 theelepel citroenrasp
poedersuiker om te serveren
Hulpmiddelen & keukengerei
1 springvorm van 25 cm, 2 deegkommen, zeef.
Leuke tips
Bestrooi de cake met poedersuiker. Warm is hij ook lekker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1434117
Homepage ID
1946069
Teller
550
Bron
http://www.mooiemoestuin.nl/fruit/framboos/
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid