Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Courgette wassen en droog deppen. De courgette met schil en al grof raspen.
Chocolade in grove stukken hakken met een mes.
In een kom de bloem, het cacaopeder, de bakpoeder en het zout mengen.
Doe hier de geraspte courgette en stukken chocolade door. Schep dit met een lepel op totdat alle ingrediënten rondom met bloem zijn bedekt.
Meng in een andere kom of in de kom van de keukenmachine de boter en de suiker tot een homogeen mengsel (met mixer of keukenmachine). Vermeng hier één voor één de eieren goed door met de mixer of keukenmachine. Doe hier ook de vanillesuiker bij en als laatste het courgette/chocolade mengsel.
Beboter een taartvorm.
Schenk het beslag in de taartvorm en zet deze 35 minuten in de warme oven.
Controleer met een cocktailstokje of hij gaar is. In het midden moet de taart smeuïg blijven.
Courgette wassen en droog deppen. De courgette met schil en al grof raspen.
Chocolade in grove stukken hakken met een mes.
In een kom de bloem, het cacaopeder, de bakpoeder en het zout mengen.
Doe hier de geraspte courgette en stukken chocolade door. Schep dit met een lepel op totdat alle ingrediënten rondom met bloem zijn bedekt.
Meng in een andere kom of in de kom van de keukenmachine de boter en de suiker tot een homogeen mengsel (met mixer of keukenmachine). Vermeng hier één voor één de eieren goed door met de mixer of keukenmachine. Doe hier ook de vanillesuiker bij en als laatste het courgette/chocolade mengsel.
Beboter een taartvorm.
Schenk het beslag in de taartvorm en zet deze 35 minuten in de warme oven.
Controleer met een cocktailstokje of hij gaar is. In het midden moet de taart smeuïg blijven.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik in een kookboek voor groenten gevonden, maar ik heb het aangepast voor een glutenvrij dieet en als basis 1 chocoladereep van 100 gr genomen. Dit paste ook bij bij bakvorm van 25 cm.
Ingrediënten
100 gr pure chocolade (70%)
1 courgette (ca. 250 gr)
150 gr glutenvrij meel (bijv. Shar Kuchen& Keckse)
50 gr cacaopoeder
1 tl. bakpoeder
snufje zout
75 gr boter
120 gr fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 courgette (ca. 250 gr)
150 gr glutenvrij meel (bijv. Shar Kuchen& Keckse)
50 gr cacaopoeder
1 tl. bakpoeder
snufje zout
75 gr boter
120 gr fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer of keukenmachine, 2 deegkommen, weegschaal, keukenrasp, mes, lepel.
Leuke tips
Snijd de taart na afkoelen in 8 stukjes. Geef er slagroom en rood fruit bij (aardbei, framboos e.d.)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1433815
Homepage ID
1946069
Teller
1176
Bron
boek: Groente & Fruit van Sophie Dupuis-gaulier
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid