Bereidingswijze
Cake:
Basterdsuiker en olie mengen. Eieren een voor een toevoegen en kloppen. Droge ingrediënten en wortel toevoegen. Giet in bakvorm of grote springvorm. Bak op 185 graden gedurende 45 minuten.
Controleer met een mes of satéprikker of de cake gaar is. Laat volledig afkoelen.
Crème:
Ingrediënten kloppen tot een egale crème. Verdeel over afgekoelde cake. Eet smakelijk!
Basterdsuiker en olie mengen. Eieren een voor een toevoegen en kloppen. Droge ingrediënten en wortel toevoegen. Giet in bakvorm of grote springvorm. Bak op 185 graden gedurende 45 minuten.
Controleer met een mes of satéprikker of de cake gaar is. Laat volledig afkoelen.
Crème:
Ingrediënten kloppen tot een egale crème. Verdeel over afgekoelde cake. Eet smakelijk!
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke, luchtige cake.
Ingrediënten
Cake
- 300g bruine basterdsuiker
- 2 dL zonnebloemolie
- 4 eieren
- 275g tarwebloem
- 1 zakje bakpoeder (2 theelepels)
- 0,5 theelepel zout
- 2 theelepels kaneel
- 375g wortel (grof geraspt)
Roomkaascrème
- 200g roomkaas
- 120g boter (op kamertemperatuur)
- 180g poedersuiker
- Geraspte schil van 1 citroen
- 300g bruine basterdsuiker
- 2 dL zonnebloemolie
- 4 eieren
- 275g tarwebloem
- 1 zakje bakpoeder (2 theelepels)
- 0,5 theelepel zout
- 2 theelepels kaneel
- 375g wortel (grof geraspt)
Roomkaascrème
- 200g roomkaas
- 120g boter (op kamertemperatuur)
- 180g poedersuiker
- Geraspte schil van 1 citroen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1433763
Homepage ID
1167513
Teller
92
Bron
Via collega.
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid