Bereidingswijze
Cupcakes:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de boter in stukjes en doe deze in de kom samen met de suiker en de melk. Klop dit met de mixer tot een glad beslag.
Stap 2: Voeg het ei toe en mix verder totdat het ei volledig in het beslag is opgenomen.
Stap 3: Meng de vanillesuiker, de bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel in een kom.
Stap 4: Zeef het bakmeelmengsel boven het boter/eimengsel met de zeef.
Stap 5: Klop het beslag tot een glad geheel.
Stap 6: Voeg de kaneel toe naar eigen smaak. Je moet kunnen zien dat er kaneel aan het beslag is toegevoegd. (bruine puntjes in het beslag) Proef desnoods een klein beetje van het beslag.
Stap 7: Schil de appel en snijd hem in hele kleine stukjes, voeg toe aan het beslag en roer goed door.
Stap 8: Zet de papieren cupcakevormpjes in de cupcakevorm en vul de vormpjes met het beslag, gebruik hiervoor de ijsschep. Ze moeten ongeveer voor 2/3 vol zitten.
Stap 9: Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven op 170 graden gaar. Totdat ze goudbruin zijn, controleer eventueel de gaarheid met een satéprikkertje.
Stap 10: Laat de cupcakes goed afkoelen.
Topping:
Stap 1: Laat de boter in de magnetron een klein beetje zacht worden.
Stap 2: Doe doe boter in een grote kom, en mix met de mixer tot een glad geheel. Voeg het poedersuiker toe. Mix tot weer tot een glad geheel.
Stap 3: Voeg de roomkaas aan het gladde beslagje toe. Ik gebruik zelf altijd Linessa roomkaas light van de Lidl.
Stap 4: Laat de witte chocolade rustig smelten in een pan.
Stap 5: Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan het gladde mengsel van boter, poedersuiker en roomkaas. Mix tot een lekkere gladde topping.
Stap 6: Pak een spuitzak met een gekartelde spuitmond erbij en vul deze met de topping.
Stap 7: Spuit de topping op de (afgekoelde!) cupcakes, maar hierbij een rondje. Begin in het midden en maak een draaiende beweging naar boven.
Stap 8: Laat even hard worden in de koelkast.
Stap 9: Bestrooi bij opdiening de cupcakes met nog wat kaneel.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de boter in stukjes en doe deze in de kom samen met de suiker en de melk. Klop dit met de mixer tot een glad beslag.
Stap 2: Voeg het ei toe en mix verder totdat het ei volledig in het beslag is opgenomen.
Stap 3: Meng de vanillesuiker, de bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel in een kom.
Stap 4: Zeef het bakmeelmengsel boven het boter/eimengsel met de zeef.
Stap 5: Klop het beslag tot een glad geheel.
Stap 6: Voeg de kaneel toe naar eigen smaak. Je moet kunnen zien dat er kaneel aan het beslag is toegevoegd. (bruine puntjes in het beslag) Proef desnoods een klein beetje van het beslag.
Stap 7: Schil de appel en snijd hem in hele kleine stukjes, voeg toe aan het beslag en roer goed door.
Stap 8: Zet de papieren cupcakevormpjes in de cupcakevorm en vul de vormpjes met het beslag, gebruik hiervoor de ijsschep. Ze moeten ongeveer voor 2/3 vol zitten.
Stap 9: Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven op 170 graden gaar. Totdat ze goudbruin zijn, controleer eventueel de gaarheid met een satéprikkertje.
Stap 10: Laat de cupcakes goed afkoelen.
Topping:
Stap 1: Laat de boter in de magnetron een klein beetje zacht worden.
Stap 2: Doe doe boter in een grote kom, en mix met de mixer tot een glad geheel. Voeg het poedersuiker toe. Mix tot weer tot een glad geheel.
Stap 3: Voeg de roomkaas aan het gladde beslagje toe. Ik gebruik zelf altijd Linessa roomkaas light van de Lidl.
Stap 4: Laat de witte chocolade rustig smelten in een pan.
Stap 5: Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan het gladde mengsel van boter, poedersuiker en roomkaas. Mix tot een lekkere gladde topping.
Stap 6: Pak een spuitzak met een gekartelde spuitmond erbij en vul deze met de topping.
Stap 7: Spuit de topping op de (afgekoelde!) cupcakes, maar hierbij een rondje. Begin in het midden en maak een draaiende beweging naar boven.
Stap 8: Laat even hard worden in de koelkast.
Stap 9: Bestrooi bij opdiening de cupcakes met nog wat kaneel.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben verzot op het bakken van cupcakes.Vroeger deed ik het zo vaak, dat ik op een gegeven moment mijn eigen favoriete recept samenstelde vanuit ervaring en andere recepten.
Het heeft lang geduurd voordat de topping was zoals ik hem wilde hebben: smeuïg maar wel stevig. Zie hier het resultaat van mijn favoriete baksel: Appel cupcakes met witte chocolade topping. Voor meer inspiratie voor zoete kauwen verwijs ik jullie naar de "zoete' categorie op mijn blog http://www.chezbo.nl/category/zoet/ Let's make some cupcakes!
Het heeft lang geduurd voordat de topping was zoals ik hem wilde hebben: smeuïg maar wel stevig. Zie hier het resultaat van mijn favoriete baksel: Appel cupcakes met witte chocolade topping. Voor meer inspiratie voor zoete kauwen verwijs ik jullie naar de "zoete' categorie op mijn blog http://www.chezbo.nl/category/zoet/ Let's make some cupcakes!
Ingrediënten
Voor de cupcakes:
80 gram boter
80 gram suiker
1,5 eetlepel melk
1 ei
80 gram zelfrijzend bakmeel
0,5 theelepel bakpoeder
1 zakje vanille suiker
kaneel
1 appel
Voor de topping:
50 gram roomboter
50 gram poedersuiker
100 gram witte chocolade
100 gram roomkaas
snufje kaneel
80 gram boter
80 gram suiker
1,5 eetlepel melk
1 ei
80 gram zelfrijzend bakmeel
0,5 theelepel bakpoeder
1 zakje vanille suiker
kaneel
1 appel
Voor de topping:
50 gram roomboter
50 gram poedersuiker
100 gram witte chocolade
100 gram roomkaas
snufje kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
Voor de cupcakes:
6 cupcake papierenvormpjes
Cupcakeblik
Oven
Mixer, kom en een zeef
Ijsschep
Voor de topping:
Mixer
Spuitzak
Magnetron
Fornuis
Pan
6 cupcake papierenvormpjes
Cupcakeblik
Oven
Mixer, kom en een zeef
Ijsschep
Voor de topping:
Mixer
Spuitzak
Magnetron
Fornuis
Pan
Leuke tips
Tip: Roomboter is hier écht het lekkerst, gebruik hier op z'n minst boter zonder zout!
Tip: leg je boter een uurtje van tevoren uit de koelkast, dan kun je het makkelijker mixen en krijg je geen klontjes in je beslag.
Tip: Wil je het beslag extra luchtig maken? Klop dan het ei in een andere kom en voeg het daarna bij het boter/suiker/melkbeslag.
Tip: Heb je geen magnetron, dan kun je de boter ook even op een bordje op de verwarming zetten.
Tip: Voeg het poedersuiker in kleine gedeeltes toe, anders wordt je hele keuken wit! :)
Tip: leg je boter een uurtje van tevoren uit de koelkast, dan kun je het makkelijker mixen en krijg je geen klontjes in je beslag.
Tip: Wil je het beslag extra luchtig maken? Klop dan het ei in een andere kom en voeg het daarna bij het boter/suiker/melkbeslag.
Tip: Heb je geen magnetron, dan kun je de boter ook even op een bordje op de verwarming zetten.
Tip: Voeg het poedersuiker in kleine gedeeltes toe, anders wordt je hele keuken wit! :)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1433701
Homepage ID
2370691
Teller
5760
Drank
Uit
Bookmarked
110
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid