Bereidingswijze
Als allereerste zet ik in een wat kleine kom 1/2 eetlepel mayonaise en 1/2 eetlepel créme fraiche. Roer dit met de garde goed door elkaar totdat je een crémige saus krijgt en zet dit apart. Pel de schillen van de eieren en spoel ze goed af zodat geen restant schillen nog aan de eieren zitten. Dan kunnen alle eieren door de eieren snijder horizontaal en verticaal, zodat je blokjes krijgt. Dit mag je in een ruime schaal zetten. Snij vervolgens een sjalotje fijn en snij de selderij blaadjes fijn. Voeg dit toe aan de eieren. Nu is het een kwestie om de salade af te maken en goed op smaak brengen. Zet wat druppels Maggi Aroma, vers gemalen zwarte peper en zeezout, 1 theelepel mosterd en optioneel is 2 theelepels suiker. Roer dit alvast door elkaar. Als laatste mag de crémige mayonaise met créme fraiche erbij roer dit goed door elkaar zodat je een smeuïge Hollandse eiersalade hebt.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is eigenlijk een heel makkelijk recept en altijd lekker voor bij de borrel, verjaardag of picknick. Hiervoor gebruik ik altijd wel scharrel eieren op zijn minst, maar zodra ze gekookt zijn is deze salade zo in elkaar gedraaid.
Ingrediënten
5 hard gekookte scharrel of biologische eieren, 1 sjalotje, vers gemalen zwarte peper en zeezout of fleur de sel, 5 takjes selderij, 6 tot 8 druppels Maggi Aroma, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels kristal suiker, 1 1/2 eetlepel mayonaise 1/2 eetlepel creme fraiche.
Hulpmiddelen & keukengerei
Eiersnijder, een kom, garde en lepel of vork.
Leuke tips
Wat ook lekker fris is om een 1/2 blikje mandarijn partjes toe te voegen aan de salade. Zorg er wel voor dat de mandarijnen goed zijn uitgelekt. Zij brengen namelijk extra vocht mee in de salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1433695
Homepage ID
49821
Teller
655
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid