Bereidingswijze
Bodem:
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte of 150 graden hetelucht.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de rand in met boter en bestuif met bloem.
Mix de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een cremige massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Zeef het bakmeel met de maizena en schep dit voorzichtig door de boter/eimassa. Niet meer kloppen of mixen.
Bak de bodem plm. 20 minuten in het midden van de oven tot goudbruin.
Laat de bodem afkoelen.
Vuling:
Was de aardbeien. Verwijder de kroontjes. Aardbeien goed uitlekken in een vergiet.
Hak de chocolade in stukken. Doe de chocolade samen met 1dl slagroom in een pannetje en laat de chocolade op een laag vuur onder voortdurend roeren smelten. Laat 5 minuten afkoelen.
Verwijder de bodem van de springvorm.
Leg de deegbodem op een schaal en doe de rand van de springvorm eromheen.
Neem plm. 16 aardbeien en doop die met de punt in de chocolade. Zet apart.
Verdeel de iets afgekoelde en gesmolten chocolade over de deegbodem.
Zet steeds een halve aardbei met het snijvlak naar buiten tegen de rand van de springvorm.
Verdeel de rest van de aardbeien rechtop over de bodem (kunnen heel blijven).
Week de gelatine in koud water.
Klop de kwark en mascarpone of roomkaas samen met 100 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker.
Klop de 4 dl slagroom stijf.
Knijp de gelatine uit.
Verhit de likeur of het citroensap in een pannetje. Haal van de warmtebron.
Los de gelatine onder voortdurend roeren op in de vloeistof.
Meng 2 eetlepels van de kwarkmassa door de opgeloste gelatine.
Roer het gelatinemengsel door de rest van de kwarkmassa.
Zodra dit een beetje begin te geleren schep je voorzichting de stijfgeklopte slagroom door de kwark.
Roer de hagelslag door de kwarkmasssa en verdeel dit alles nu over de aardbeien.
Versier de taart met de chocolade-aardbeien.
Zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven (beter nog een nacht).
Vlak voor het opdienen bestrooien met wat cacaopoeder..
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte of 150 graden hetelucht.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de rand in met boter en bestuif met bloem.
Mix de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een cremige massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Zeef het bakmeel met de maizena en schep dit voorzichtig door de boter/eimassa. Niet meer kloppen of mixen.
Bak de bodem plm. 20 minuten in het midden van de oven tot goudbruin.
Laat de bodem afkoelen.
Vuling:
Was de aardbeien. Verwijder de kroontjes. Aardbeien goed uitlekken in een vergiet.
Hak de chocolade in stukken. Doe de chocolade samen met 1dl slagroom in een pannetje en laat de chocolade op een laag vuur onder voortdurend roeren smelten. Laat 5 minuten afkoelen.
Verwijder de bodem van de springvorm.
Leg de deegbodem op een schaal en doe de rand van de springvorm eromheen.
Neem plm. 16 aardbeien en doop die met de punt in de chocolade. Zet apart.
Verdeel de iets afgekoelde en gesmolten chocolade over de deegbodem.
Zet steeds een halve aardbei met het snijvlak naar buiten tegen de rand van de springvorm.
Verdeel de rest van de aardbeien rechtop over de bodem (kunnen heel blijven).
Week de gelatine in koud water.
Klop de kwark en mascarpone of roomkaas samen met 100 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker.
Klop de 4 dl slagroom stijf.
Knijp de gelatine uit.
Verhit de likeur of het citroensap in een pannetje. Haal van de warmtebron.
Los de gelatine onder voortdurend roeren op in de vloeistof.
Meng 2 eetlepels van de kwarkmassa door de opgeloste gelatine.
Roer het gelatinemengsel door de rest van de kwarkmassa.
Zodra dit een beetje begin te geleren schep je voorzichting de stijfgeklopte slagroom door de kwark.
Roer de hagelslag door de kwarkmasssa en verdeel dit alles nu over de aardbeien.
Versier de taart met de chocolade-aardbeien.
Zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven (beter nog een nacht).
Vlak voor het opdienen bestrooien met wat cacaopoeder..
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik was weer aan de beurt voor ons Kaffeeteam van het bejaardentehuis om een taart te bakken.
Dat is éénmaal in de 8 weken. Samen met 2 andere dames bakken we een taart, die we voor 70 cent per stuk verkopen aan de bejaarden in het Seniorenheim in Stadtlohn voor een goed doel. Dit Kaffeeteam vindt elke donderdagmiddag plaats.
Deze keer gekozen voor een Italiaanse aardbeientaart.
Het recept heb ik zelf samengesteld uit twee heel verschillende recepten.
De taart viel erg in de smaak en was binnen een mum van tijd verkocht.
Dat is éénmaal in de 8 weken. Samen met 2 andere dames bakken we een taart, die we voor 70 cent per stuk verkopen aan de bejaarden in het Seniorenheim in Stadtlohn voor een goed doel. Dit Kaffeeteam vindt elke donderdagmiddag plaats.
Deze keer gekozen voor een Italiaanse aardbeientaart.
Het recept heb ik zelf samengesteld uit twee heel verschillende recepten.
De taart viel erg in de smaak en was binnen een mum van tijd verkocht.
Ingrediënten
Bodem:
125 gram zachte boter + nog wat om de bakvorm in te vetten
70 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
3 eieren (M)
125 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje voor de bakvorm
30 gram maizena
Vulling:
750 gram aardbeien
15 gram pure chocolade
1 dl + 4 dl slagroom
500 gram magere kwark
200 gram mascarpone of roomkaas
2 eetlepels sinaasappellikeur of citroensap
2 zakjes vanillesuiker
100 gram suiker
7 blaadjes gelatine
mespunt zout
plm. 100 gram pure hagelslag
wat cacaopoeder
125 gram zachte boter + nog wat om de bakvorm in te vetten
70 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
3 eieren (M)
125 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje voor de bakvorm
30 gram maizena
Vulling:
750 gram aardbeien
15 gram pure chocolade
1 dl + 4 dl slagroom
500 gram magere kwark
200 gram mascarpone of roomkaas
2 eetlepels sinaasappellikeur of citroensap
2 zakjes vanillesuiker
100 gram suiker
7 blaadjes gelatine
mespunt zout
plm. 100 gram pure hagelslag
wat cacaopoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 26 cm doorsnede
mixer of keukenmachine
2 beslagkommen
zeef
vergiet
steelpan
mixer of keukenmachine
2 beslagkommen
zeef
vergiet
steelpan
Leuke tips
Lekker bij koffie en thee.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1433629
Homepage ID
886977
Teller
3943
Drank
Uit
Bookmarked
48
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid