Bereidingswijze
Maak het blik open en giet eerst ongeveer een 1/2 eetlepel sap van het blik en een medium schaal. Haar daarna de zalm uit blik en verwijder de vellen, donkere plekken en graten. Voeg de roze stukjes zalm bij het sap in het schaaltje en snij alvast 4 platte plakjes augurk in blokjes. Voeg dit ook toe aan de zalm. Nu is het een kwestie van op smaak maken. Voeg daar wat druppels Maggi Aroma, 1/2 theelepel paprika moeder en vers gemalen peper. Prak eerst alles zonder mayonaise door elkaar en voeg daarna 1 tot 1 1/2 eetlepel mayonaise aan toe. Meng dit alles goed door elkaar en zet het in de koelkast tot gebruik.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is gewoon een simpel recept die ik meestal op verjaardagen of gewoon in het weekend maak als er wat mensen over de vloer komen om te borrelen. Meestal gebruik ik van die toast cupjes/bakjes, maar deze salade gaat ook goed met een simpel toastje of crackertje.
Ingrediƫnten
1 blik rode zalm, wat sap van het blik, 4 platte plakjes augurk, 1/2 theelepel paprika poeder, 6 tot 8 druppels Maggi Aroma, vers gemalen peper en 1 1/2 eetlepel mayonaise.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een schaaltje, blik opener en vork.
Leuke tips
Je kan het nog bovenop garneren met een beetje mayonaise of mandarijn partjes.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1433593
Homepage ID
49821
Teller
40039
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid