Bereidingswijze
De kip in reepjes snijden.
Kipreepjes marineren naar keuze bijvoorbeeld: 3 el olie en 4 el droge kruiden vermengen tot een papje en de kip 10 minuten laten intrekken/marineren. Let op: het moet niet te (scherp) gekruid zijn! Als de geur al prikkelt: 1el uit de marinade halen en vervangen voor 1el olie.
De gekruide kip kort op hoog vuur voorbakken tot het gaar is. Voorproeven of de smaak naar wens is.
De kipreepjes over de bakplaat verdelen.
Het bier over de bakplaat verdelen, hele flesje gebruiken.
knijp de honing over de gehele bakplaat uit en zorg ervoor dat overal wat terecht komt (bijv. in banen over de breedte verdelen) als overal wat honing ligt, is het voldoende.
Je kan het geheel door elkaar mengen of zo laten.
De bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 20-25 minuten op 180 graden Celsius.
Kipreepjes marineren naar keuze bijvoorbeeld: 3 el olie en 4 el droge kruiden vermengen tot een papje en de kip 10 minuten laten intrekken/marineren. Let op: het moet niet te (scherp) gekruid zijn! Als de geur al prikkelt: 1el uit de marinade halen en vervangen voor 1el olie.
De gekruide kip kort op hoog vuur voorbakken tot het gaar is. Voorproeven of de smaak naar wens is.
De kipreepjes over de bakplaat verdelen.
Het bier over de bakplaat verdelen, hele flesje gebruiken.
knijp de honing over de gehele bakplaat uit en zorg ervoor dat overal wat terecht komt (bijv. in banen over de breedte verdelen) als overal wat honing ligt, is het voldoende.
Je kan het geheel door elkaar mengen of zo laten.
De bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 20-25 minuten op 180 graden Celsius.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Van een vriend/oud-klasgenoot geleerd, naar smaak aangepast en daarna vaak bij verjaardagen en BBQ's gemaakt. Het is altijd een succes geweest :)
Ingrediënten
1kg kipfilet
kipkruiden/peper/zout/paprikapoeder/cajunkruiden
3 el olie (olijf of zonnebloem)
1 knijpflesje neutrale honing
1 flesje bier naar keuze, het lekkers is een donker bier. (wil je het helemaal goed doen, haal dan eens Bernardus Abt)
smaakmakers als maggi/verse kruiden/ kip/groentebouillon
kipkruiden/peper/zout/paprikapoeder/cajunkruiden
3 el olie (olijf of zonnebloem)
1 knijpflesje neutrale honing
1 flesje bier naar keuze, het lekkers is een donker bier. (wil je het helemaal goed doen, haal dan eens Bernardus Abt)
smaakmakers als maggi/verse kruiden/ kip/groentebouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
De heteluchtoven voor verwarmen op 200 graden Celsius. Met andere ovens heb ik het nog niet in gemaakt.
afbakken op 180 graden Celsius
Snijplank, mes, mengbakje, lepels om te mengen, bak om te marineren, ovenbakplaat
afbakken op 180 graden Celsius
Snijplank, mes, mengbakje, lepels om te mengen, bak om te marineren, ovenbakplaat
Leuke tips
Nadat je het bier in de bakplaat hebt gegoten, kan je voor een extra intense smaaksensatie:
-extra kruiden naar wens erover (denk eens aan 1 el Toscaanse kruiden, verse kruiden grof gehakt, gewoon wat peper en zout, beetje maggi of een half kopje kip/groentebouillon)
Voor zo op het bord met saus en ander lekkers of in een pitabroodje met ijsbergsla en knoflooksaus.
-extra kruiden naar wens erover (denk eens aan 1 el Toscaanse kruiden, verse kruiden grof gehakt, gewoon wat peper en zout, beetje maggi of een half kopje kip/groentebouillon)
Voor zo op het bord met saus en ander lekkers of in een pitabroodje met ijsbergsla en knoflooksaus.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1433033
Homepage ID
2243656
Teller
177
Bron
van een vriend/oud-klasgenoot
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid