Bereidingswijze
Kook eerst 6 eieren. Nadat het water kookt zet de kookwekker op 10 min. Spoel de eieren daarna met koud water af en ontvel de eieren. Wanneer de eieren zijn afgekoeld, snij de eieren door de helft. Haal het eigeel nog niet uit het eiwit dopje. Ontvel eerst een sjalot ui en spoel een paar takjes peterselie of selderij af. Zet het beide in een keukenmachine en maal het redelijk fijn zodat niet teveel grove stukken achter blijven. Het moet tenslotte ook nog soepel door een spuitzak. Grove stukken kunnen het vullen van de eiwitten belemmeren.
Afijn, nu mag het eigeel toegevoegd worden in de keukenmachine en maak af met de overige ingrediënten. Gebruik de ingrediënten met mate! Beter dat je het daarna nog meer op smaak kan brengen, dan dat je teveel van toevoegt en niet meer kan verwijderen. Omdat je cream cheese toevoegt, heb je ook minder mayonaise nodig voor dit recept en het smaakt wat romiger.
Afijn, nu mag het eigeel toegevoegd worden in de keukenmachine en maak af met de overige ingrediënten. Gebruik de ingrediënten met mate! Beter dat je het daarna nog meer op smaak kan brengen, dan dat je teveel van toevoegt en niet meer kan verwijderen. Omdat je cream cheese toevoegt, heb je ook minder mayonaise nodig voor dit recept en het smaakt wat romiger.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is makkelijk bij elke gelegenheid te serveren. Ik maak gevulde eieren altijd tijdens verjaardagen en feestdagen,gourmetten en fondueën.Ook neem ik het mee wanneer ik ga picknicken met mijn handige gevulde ei thermo schaal met deksel.
Ingrediënten
6 hard gekookte scharrel eieren of biologisch. 4 takjes verse peterselie of selderij, 1 sjalot uitje, snufje witte peper, snuf vers gemalen zeezout, 5 druppels Maggi Aroma, 1 theelepel mosterd, 1 afgestreken theelepel kerrie, 2 theelepels kristal suiker. 1 dessert lepel mayonaise en 2 dessert lepels cream cheese.
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
(De reden waarom ik een keukenmachine gebruik, is omdat je zo minder kans hebt of grove eigeel in het beslag. Het is van belang dat het makkelijk te hanteren is in een spuitzak)
(De reden waarom ik een keukenmachine gebruik, is omdat je zo minder kans hebt of grove eigeel in het beslag. Het is van belang dat het makkelijk te hanteren is in een spuitzak)
Leuke tips
Om het gevulde eitje af te maken, voeg ik bovenop de vulling nog een mandarijn partje toe. Het maakt het gevulde eitje wat fris.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1432943
Homepage ID
49821
Teller
525
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid