***SPEKPANNENKOEKEN MET RODE UI EN TIJM***

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 06/23/2015 - 14:24
Bereidingswijze
Basisrecept Pannenkoeken.
=Doe 250 gram Bloem met een snuf zout in een
kom en breek 2 Eieren erboven.
=Schenk 500 ml Melkl erbij en klop alles met een
handmixer tot een glad en vloeibaar beslag.
=Verwarm een klontje boter in de koekenpan
en leg er 3-4 plakjes spek in. Verdeel ongeveer
1/2 Ui in partjes rond het spek en strooi er wat tijm over.
=Bak het spek knapperig en de uitjes zacht worden.
Schenk er een flinke soeplepel beslag op en laat dit
over de panbodem uitvloeien. Bak tot de onderkant
droog is en keer de pannenkoek.Bak de onderkant
goudbruin.
=Bak zo 8 pannenkoeken. Serveer de pannenkoeken
met stroop erop.
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kaas,fruit,spek,appel... of gewone pannenkoek,
Met deze pannen koeken kunt u alle kanten op.
Voeg aan het basisrecept een aantal ingredienten
toe en maak zo uw eigen pannenkoek.
Niet alleen heel erg lekker,maar ook nog eens snel
klaar.

 
Ingrediënten
=200 gram Ontbijtspek of Bacon
=4 rode Uien, in dunne partjes.
=2 eetl.verse Tijmblaadjes.
=Keukenstroop.
Hulpmiddelen & keukengerei
KOEKENPAN:
HANDMIXER:
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1432631
Homepage ID
1207772
Teller
35
Bron
©
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
harry_bijl
Gelegenheid