Bereidingswijze
Breek de eieren in de kom en voeg er de suiker aan toe. Goed mixen tot er een smeuïg mengsel ontstaat.
Voeg er de zachte boter aan toe. Kort door mixen.
Nu het zout en de zelfrijzend aan het mengsel toevoegen. Verdunnen met een scheutje melk tot je een zachte massa krijgt.
Zodra alle meel erdoor zit de mixer uitzetten.
De cakevorm licht beboteren en het mengsel erin gieten.
In de oven goudbruin bakken in circa 50 minuten en met de oven op 180 graden.
Voeg er de zachte boter aan toe. Kort door mixen.
Nu het zout en de zelfrijzend aan het mengsel toevoegen. Verdunnen met een scheutje melk tot je een zachte massa krijgt.
Zodra alle meel erdoor zit de mixer uitzetten.
De cakevorm licht beboteren en het mengsel erin gieten.
In de oven goudbruin bakken in circa 50 minuten en met de oven op 180 graden.
Aantal personen
14.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
De ingredienten zijn zoals bij alle cakegebak alleen gebruik ik ze in een heel andere volgorde. Per ongeluk ontstaan en daardoor eigenlijk geen ingezakte cake meer gehad. De smaak is heerlijk dus... probeer het ook eens zo als je cake steeds inzakt.
Ingrediënten
4 eieren
200 gram boter
200 gram suiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
scheut melk
200 gram boter
200 gram suiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
scheut melk
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm ongeveer 20 tot 24 cm lang
mixer met kom
mixer met kom
Leuke tips
Ingrediënten die voor een net ander smaakje zorgen. Twee zakjes vanillesuiker toevoegen.
Een lekkere scheut Amaretto er door heen roeren.
Chocoladekorrels door het beslag mengen.
Cacaopoeder aanmaken met de melk en door (een gedeelte van) het beslag roeren.
Rum of vanille extract is ook erg lekker.
Serveren met verse vruchten of met slagroom of met mokka-crème. (zie ook tussen mijn recepten)
Eventueel afmaken met een laag glazuur kan ook (poedersuiker met water en een smaakje aanmaken en verdelen over de buitenkant van de cake)
Ik bewaar de cake in een langwerpige Tupperwaredoos.
Een lekkere scheut Amaretto er door heen roeren.
Chocoladekorrels door het beslag mengen.
Cacaopoeder aanmaken met de melk en door (een gedeelte van) het beslag roeren.
Rum of vanille extract is ook erg lekker.
Serveren met verse vruchten of met slagroom of met mokka-crème. (zie ook tussen mijn recepten)
Eventueel afmaken met een laag glazuur kan ook (poedersuiker met water en een smaakje aanmaken en verdelen over de buitenkant van de cake)
Ik bewaar de cake in een langwerpige Tupperwaredoos.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1432447
Homepage ID
841731
Teller
439
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid