Bereidingswijze
De boter met het zout en de gezeefde bloem en suiker in een kom doen en de boter met twee messen in stukken snijden.
Dan met een koude hand tot een bal kneden.
De boterkoekvorm heeeeel licht beboteren.
De bal deeg in de vorm uitdrukken.
Bestrijken met het opgeklopte ei
De boterkoek in circa 15 a 20 minuten goudbruin bakken in de oven (200 graden)
Boterkoek in de vorm laten afkoelen, los draaien/snijden en verdelen in puntjes.
Dan met een koude hand tot een bal kneden.
De boterkoekvorm heeeeel licht beboteren.
De bal deeg in de vorm uitdrukken.
Bestrijken met het opgeklopte ei
De boterkoek in circa 15 a 20 minuten goudbruin bakken in de oven (200 graden)
Boterkoek in de vorm laten afkoelen, los draaien/snijden en verdelen in puntjes.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
HET favoriete puntje koek bij de koffie van papa André. Hier kon je hem 's nachts echt wakker voor maken.
Ingrediënten
280 gram bloem
250 gram boter
250 gram witte basterdsuiker
zout
ei om te bestrijken
250 gram boter
250 gram witte basterdsuiker
zout
ei om te bestrijken
Hulpmiddelen & keukengerei
boterkoekvorm van 20/22 cm.
Leuke tips
Eventueel vullen met een laagje amandelspijs. Daarvoor de deegbal in twee stukken verdelen. Een eerste laag in de vorm drukken, de spijs erover verdelen en een tweede deel deeg op de vorm leggen.
Of bestrooien met amandelen.
Of bestrooien met amandelen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1432445
Homepage ID
841731
Teller
50
Bron
basisrecept komt uit een oud kookboek van school
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid