ouderwetse appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 06/15/2015 - 14:35
Bereidingswijze
Schil de appels, ontdoe ze van klokhuis en rasp ze of snijd ze in stukjes.
meng het met kaneel en (basterd)suiker naar smaak.
Maak van het meel, suiker, boter en zout een deegbal.
Verdeel het deeg over de bodem en rand van de springvorm. Houd iets over voor het vlechtwerk bovenop.
Bestrooien met het aardappelzetmeel.
Appelmengsel toevoegen.
van het overgebleven deeg een vlechtwerkje maken.
Ongeveer 50 minuten in de oven op 170 graden.

Tip: leg een bakmat of stukje bakpapier onder de vorm zodat eventuele 'lek' niet op de bodem van de oven valt.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept gebruiken we al jaren. Steeds hetzelfde maar toch, als mijn jongste dochter het maakt smaakt het altijd net even iets lekkerder. Hoe het kan? Ik weet het echt niet.
Ingrediƫnten
400 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr boter
200 gr witte basterdsuiker
snufje zout
aardappelzetmeel
8 a 10 appels
kaneel
suiker naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm (ik meen) 24 cm. doorsnede
Leuke tips
Aan het appelmengsel kunnen ook rozijnen en/of noten toegevoegd worden.
Serveren met een toef zelf geklopte slagroom bij de koffie of thee. Heerlijk, vooral als het nog een beetje warm is.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1432443
Homepage ID
841731
Teller
41
Bron
oud kookboek van school
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anjelica
Gelegenheid