Aardbeien monchou taart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 06/15/2015 - 11:56
Bereidingswijze

1.Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel.
2.Meng de roomkaas en lemon curd in de schone kom van de keukenmachine. Verdeel het over de koekjesbodem. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in kwarten. Verdeel over de taart en verwijder de springvorm. Rasp de chocolade erover.

bereidingstip:

Deze taart is minder stevig dan een cheesecake of kwarktaart. Wil je een stevigere taart? Laat, na het maken van de bodem, 2 gelatineblaadjes 5 min. in koud water weken. Knijp de blaadjes uit. Verwarm de gelatine samen met 2 el water in een steelpannetje op middelhoog vuur. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Ga vervolgens verder met het mengen van de roomkaas en lemon curd en meng de gelatine er ook door.

bewaartip:
Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Laat tot gebruik afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel daarna de gesneden aardbeien en rasp de chocolade erover.
Afbeelding
Aardbeien monchou taart
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit gebak onlangs gemaakt voor een vriendin op haar verjaardag. Was een grote hit en als eerste op. Erg lekker moet ik zeggen met die verse aardbeien er op.
Ingrediënten

100 g boterï„Ÿ
260 g Bastognekoeken (pak)ï„Ÿ
500 g MonChou (verse roomkaas)ï„Ÿ
320 g lemon curd (pot)ï„Ÿ
500 g aardbeienï„Ÿ
25 g witte chocoladeï„Ÿ
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
springvorm (∅ 24 cm)
bakpapier
Leuke tips
ik heb de chocolade niet geraspt maar mooie krullen van gemaakt met een dunschiller ziet er leuker uit
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1432431
Homepage ID
2174495
Teller
1829
Bron
Allerhande 05 -2015 vers van het land
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Syjaantje
Gelegenheid