Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/14/2015 - 19:34
Bereidingswijze
Was de abrikozen, snij de abrikozen doormidden en verwijder de pitten. Snij de helften nog een keer door.
Laat bij gebruik van abrikozen uit blik deze heel goed uitlekken en snij in parten.
Laat de kwark uitlekken in een zeef.

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Vet de rand van de springvorm in en bestuif met bloem.

Klop de zachte boter met de suiker met de mixer tot een cremige lichtgele massa.
Voeg één voor één de eieren toe.
Klop de goed uitgelekte kwark en de amaretto erdoor.
Zeef het bloem met de bakpoeder en de custard.
Spatel de gemalen amandelen, bloem met bakpoeder of zelfrijzend bakmeel en de custard door het beslag.
Niet kloppen want dan krijg je geen luchtig deeg.

Doe de helft van het beslag in de springvorm.
Verdeel hierover de amarettini of de stukjes bitterkoek. (zie foto)
Doe de rest van het beslag in de springvorm.
Verdeel de abrikozen over het beslag.
Verkruimel de rest van de amarettini of de bitterkoekjes over de abrikozen.

Bak de taart plm. 50 - 60 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.
Bestrooi de taart - na afkoelen - met poedersuiker.
Afbeelding
Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto
Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto
Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto
Italiaanse abrikozentaart met verse abrikozen amandelen en amaretto
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke zoete sappig abrikozen gekocht op een marktje in de buurt van Straatsburg.
We hadden een logee en die wilden we natuurlijk verwennen.
Beetje experimenteren met wat ingrediënten en daar uit ontstond dit heerlijke abrikozentaartje.
 
Ingrediënten
350 gram verse abrikozen (kan ook uit blik, maar dan goed laten uitlekken)
100 gram zachte boter
150 gram suiker
3 eieren (M)
mespunt zout
75 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder (of 75 gram zelfrijzend bakmeel)
25 gram custardpoeder (heb je dat niet kun je ook 100 gram bloem gebruiken)
50 gram gemalen amandelen
250 gram magere kwark (uitgelekt in een zeef)
flink borrelglas amaretto
plm. 180 gram amarettini of bitterkoekjes (gebruik je bitterkoekjes die dan klein maken)
Hulpmiddelen & keukengerei
zeef
beslagkom
mixer of keukenmachine
springvorm 20 cm (gebruik je een springvorm van 26 cm dan kun je de hoeveelheden verdubbelen)
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1432417
Homepage ID
886977
Teller
3151
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid