Bereidingswijze
Maak de dressing.
Meng de goed afgespoelde kidneybonen door de dressing.
Meng de rest van de ingrediƫnten (beehalve de sjalot-ringetjes en de avocadopartjes) door de bonen.
Laat het geheel plm. 15 - 20 minuten intrekken. Af en toe omscheppen.
Garneer de salade slablaadjes, avocado en uiringen.
Meng de goed afgespoelde kidneybonen door de dressing.
Meng de rest van de ingrediƫnten (beehalve de sjalot-ringetjes en de avocadopartjes) door de bonen.
Laat het geheel plm. 15 - 20 minuten intrekken. Af en toe omscheppen.
Garneer de salade slablaadjes, avocado en uiringen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke salade maakte ik afgelopen week bij de lunch toen Marjan, onze nicht die vegetarisch eet, bij ons logeerde.
Zij is - net als wij - dol op peulvruchten. Ik had nog een rijpe avocado op de schaal.
Dus zo ontstond deze heerlijke salade.
Wij vonden het allemaal erg lekker.
Zij is - net als wij - dol op peulvruchten. Ik had nog een rijpe avocado op de schaal.
Dus zo ontstond deze heerlijke salade.
Wij vonden het allemaal erg lekker.
Ingrediƫnten
1 blikje kidneybonen ( plm. 380 gr. uitlekgewicht) uitglekt en afgespoeld
1 rode punt paprika, schoongemaakt, in reepjes gesneden
1/2 rode Spaane peper, pitjes en zaadlijsten verwijder, in kleine stukjes
1 kleine ui (gepeld en gesnipperd)
1 flink sjalotje (gepeld en in dunne ringetjes)
1 stengel bleekselderij (geschild, in smalle reepjes)
1 avocado (geschild, deels in stukjes, paar repen voor garneren)
2 eetlepels gehakte peterselie
6 kerstomaatjes
wat sla bladeren
eventueel wat chili-mayonaise voor erbij (is niet noodzakelijk, maar wel lekker)
Dressing:
1 eetlepel citroensap
1/2 eetlepel vloeibare honing
1 teentje knoflook (gepeld, gesnipperd)
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels mosterd
wat vers gemalen zwarte peper
1 rode punt paprika, schoongemaakt, in reepjes gesneden
1/2 rode Spaane peper, pitjes en zaadlijsten verwijder, in kleine stukjes
1 kleine ui (gepeld en gesnipperd)
1 flink sjalotje (gepeld en in dunne ringetjes)
1 stengel bleekselderij (geschild, in smalle reepjes)
1 avocado (geschild, deels in stukjes, paar repen voor garneren)
2 eetlepels gehakte peterselie
6 kerstomaatjes
wat sla bladeren
eventueel wat chili-mayonaise voor erbij (is niet noodzakelijk, maar wel lekker)
Dressing:
1 eetlepel citroensap
1/2 eetlepel vloeibare honing
1 teentje knoflook (gepeld, gesnipperd)
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels mosterd
wat vers gemalen zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
platte schaal
Leuke tips
Het recept voor de chili-mayonaise vind je bij mijn recept:
Eiersalade-met-avocado-garnalen-en-eigen-gemaakte-pittige-mayonaise
Eiersalade-met-avocado-garnalen-en-eigen-gemaakte-pittige-mayonaise
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1432151
Homepage ID
886977
Teller
1416
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid