Bereidingswijze
Fruit in ruime pan ui en knoflook
bak daarna wortel ,bleekselderij in tukjes even mee tot glazig
voeg komijn pepertje en bouillon toe breng aan de kook
voeg dadels in stukjes toe laat 10min sudderen
Pureer soep met staafmixer
naar smaak citroen peper en zout toevoegen
Serveer met creme fraice en bieslook.
bak daarna wortel ,bleekselderij in tukjes even mee tot glazig
voeg komijn pepertje en bouillon toe breng aan de kook
voeg dadels in stukjes toe laat 10min sudderen
Pureer soep met staafmixer
naar smaak citroen peper en zout toevoegen
Serveer met creme fraice en bieslook.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sahara of woestijnsoep
Gemaakt voor verjaardag met gasten en allemaal vonden ze het zo lekker dat ze het recept wilden.
Gemaakt voor verjaardag met gasten en allemaal vonden ze het zo lekker dat ze het recept wilden.
Ingrediënten
1ui
2teentjes knoflook
500gram winterwortel
2el olijfolie
3stengels bleekselderij
1theelepel komijnzaad
1 rood pepertje
1,5 liter groentenbouillon
200gram ontpitte dadels
sap van halve citroen
125gr creme fraice
Bieslook
2teentjes knoflook
500gram winterwortel
2el olijfolie
3stengels bleekselderij
1theelepel komijnzaad
1 rood pepertje
1,5 liter groentenbouillon
200gram ontpitte dadels
sap van halve citroen
125gr creme fraice
Bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
flinke pan en staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Marokkaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1431803
Homepage ID
1849203
Teller
496
Bron
volkskrant.
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid