Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 180 graden. leg elke aardappel op een stuk folie en snijd ze even in met een scherp mes. leg er 3 takjes tijm en wat fijn gesneden knoflook bij bestrooi de aardappels met wat zeezout. verpak de aardappels in de aluminiumfolie en pof ze ze in de oven in ongeveer in 50 minuten gaar ( af en toe even prikken ) schil de asperges enkele malen en snijd 2 cm af van de achterkanten. breng water aan de kook en voeg de asperges toe. kook de asperges gedurende 6 minuten en draai het vuur uit. laat de asperges in 10 minuten na garen in het vocht. haal de asperges uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
maak wanneer de asperges na garen de dressing. meng voor de dressing de olijfolie , witte wijnazijn , honing en de mosterd goed door elkaar. voeg dan de mayonaise toe en roer het geheel even goed door met een garde. splits 2 eieren en bewaar de dooiers. pel de gekookte eieren en scheid het eiwit van het eigeel. prak de gekookte dooiers door de rauwe dooiers en voeg toe aan de dressing en roer het even goed door, breng de dressing op smaak met zout en peper. snijd het eiwit in kleine stukjes en voeg samen met de kappertjes en de ham reepjes bij de dressing. ( als de dressing te dik is verdun hem dan met wat room of melk)
haal de rilletjes van de moten zalm.
haal de aardappels uit de folie en snijd ze horizontaal door midden. snijd dan een stukje van beide achterkanten zodat ze blijven staan.
leg op elk bord 3 asperges. zet aan beide kanten van de asperges een stukje aardappel en bestrooi die nog met wat zeezout. verdeel de stukjes zalm over de asperges en besprenkel het geheel royaal met de dressing. garneer met de geknipte tuinkers
maak wanneer de asperges na garen de dressing. meng voor de dressing de olijfolie , witte wijnazijn , honing en de mosterd goed door elkaar. voeg dan de mayonaise toe en roer het geheel even goed door met een garde. splits 2 eieren en bewaar de dooiers. pel de gekookte eieren en scheid het eiwit van het eigeel. prak de gekookte dooiers door de rauwe dooiers en voeg toe aan de dressing en roer het even goed door, breng de dressing op smaak met zout en peper. snijd het eiwit in kleine stukjes en voeg samen met de kappertjes en de ham reepjes bij de dressing. ( als de dressing te dik is verdun hem dan met wat room of melk)
haal de rilletjes van de moten zalm.
haal de aardappels uit de folie en snijd ze horizontaal door midden. snijd dan een stukje van beide achterkanten zodat ze blijven staan.
leg op elk bord 3 asperges. zet aan beide kanten van de asperges een stukje aardappel en bestrooi die nog met wat zeezout. verdeel de stukjes zalm over de asperges en besprenkel het geheel royaal met de dressing. garneer met de geknipte tuinkers
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
dit recept heb ik zelf bedacht. vooral de dressing is boven verwachting. ik zou zeggen maak het maar een keer want het is niet moeilijk.
Ingrediënten
300 gr gerookte zalm aan één stuk - 18 dikke asperges - 6 aardappels ( niet te groot) - 2 teentjes knoflook - 18 takjes tijm - grof zeezout.
voor de dressing: 200 ml olijfolie - 3 el witte wijnazijn - 1 el honing - 1 tl dyon mosterd - 3 el mayonaise ( yofresh ) - 2 rauwe eierdooiers - 2 hard gekookte eieren - 2 el kappertjes - half bakje ham reepjes - wat geknipte tuinkers - zout en peper
voor de dressing: 200 ml olijfolie - 3 el witte wijnazijn - 1 el honing - 1 tl dyon mosterd - 3 el mayonaise ( yofresh ) - 2 rauwe eierdooiers - 2 hard gekookte eieren - 2 el kappertjes - half bakje ham reepjes - wat geknipte tuinkers - zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie - dunschiller
Leuke tips
oh ja eet smaakelijk
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1431738
Homepage ID
1970213
Teller
221
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid