Bereidingswijze
Besprenkel de in halve plakjes gesneden banaan met citroensap.
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte)
Vet de cakevorm goed in met boter en bestrooi met bloem.
Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en zout tot een smeuige lichtgele massa (plm. 5 minuten).
Voeg één voor één de eieren toe.
Zeef het cakemeel en de kaneel (of het bloem met bakpoeder) en sspatel dit voorzichtig door de boter/eimassa.
(Niet kloppen).
Schep daarna voorzichtig de bananenstukjes, chocoladestukjes en de rum door het beslag.
Vul de cakevorm hiermee.
Bak de cake ongeveer 60 minuten in het midden van de oven.
Prik in de cake met bijv. een satéprikker. Komt die er schoon uit dan is de cake gaar.
Laat afkoelen op een rooster en dan......smullen!
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte)
Vet de cakevorm goed in met boter en bestrooi met bloem.
Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en zout tot een smeuige lichtgele massa (plm. 5 minuten).
Voeg één voor één de eieren toe.
Zeef het cakemeel en de kaneel (of het bloem met bakpoeder) en sspatel dit voorzichtig door de boter/eimassa.
(Niet kloppen).
Schep daarna voorzichtig de bananenstukjes, chocoladestukjes en de rum door het beslag.
Vul de cakevorm hiermee.
Bak de cake ongeveer 60 minuten in het midden van de oven.
Prik in de cake met bijv. een satéprikker. Komt die er schoon uit dan is de cake gaar.
Laat afkoelen op een rooster en dan......smullen!
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Er lagen een paar bananen bruin te worden in de fruitschaal en we kregen visite.
Cake lust (bijna) iedereen. Er lag nog een plak pure chocolade. Die moest er ook in vond ik en ook een scheutje rum om de cake nog lekkerder te maken. Dus aan het bakken geslagen.
Toen de visite kwam was de cake nog warm en smaakte prima.
Maar de volgende dag vonden we de cake nog veel lekkerder. De smaken hadden zich goed verenigd. De cake was lekker smeuig en heerlijke luchtig. Echt een heerlijke cake om vaker te maken. Dus als ik weer eens overrijpe bananen heb.........!
Cake lust (bijna) iedereen. Er lag nog een plak pure chocolade. Die moest er ook in vond ik en ook een scheutje rum om de cake nog lekkerder te maken. Dus aan het bakken geslagen.
Toen de visite kwam was de cake nog warm en smaakte prima.
Maar de volgende dag vonden we de cake nog veel lekkerder. De smaken hadden zich goed verenigd. De cake was lekker smeuig en heerlijke luchtig. Echt een heerlijke cake om vaker te maken. Dus als ik weer eens overrijpe bananen heb.........!
Ingrediënten
200 gram zachte roomboter + iets meer om de vorm in te vetten
190 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
4 eieren (M) (op kamertemperatuur)
225 gram cakemeel (of bloem met 2 theelepels bakpoeder) + iets meer om de vorm in te vetten
1 theelepel kaneel
2 rijpe bananen in halve plakjes
2 eetlepels citroensap
75 gram pure chocolade in kleine stukjes gesneden
eventueel een borrelglas rum voor wie dit lekker vindt (wij wel !)
190 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
4 eieren (M) (op kamertemperatuur)
225 gram cakemeel (of bloem met 2 theelepels bakpoeder) + iets meer om de vorm in te vetten
1 theelepel kaneel
2 rijpe bananen in halve plakjes
2 eetlepels citroensap
75 gram pure chocolade in kleine stukjes gesneden
eventueel een borrelglas rum voor wie dit lekker vindt (wij wel !)
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm van plm. 25 cm
mixer
beslagkom
zeef
kwastje om in te vetten
spatel
mixer
beslagkom
zeef
kwastje om in te vetten
spatel
Leuke tips
In plaats van rum is sinaasappellikeur of wat sinaasappelsap ook heel lekker.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1431585
Homepage ID
886977
Teller
3127
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid