Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de de aardappel-
plakjes in 7 -8 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan.
Bak de ui en courgettes 3 - 4 minuten in het bakvet..
Klop de eieren los met de yoghurt, maizena en het paprika-
poeder. Breng op smaak met zout en peper.
2.Meng de aardappelen met de ui en courgette in de koeken-
pan of schep de aardappelen en groenten in een ovenschaal.
Giet het eimengsel erover en bestrooi met de feta.
3.Zet de pan ca. 25 minuten in het midden van de oven tot
de frittata gaar is. Lekker met een Griekse salade.
plakjes in 7 -8 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan.
Bak de ui en courgettes 3 - 4 minuten in het bakvet..
Klop de eieren los met de yoghurt, maizena en het paprika-
poeder. Breng op smaak met zout en peper.
2.Meng de aardappelen met de ui en courgette in de koeken-
pan of schep de aardappelen en groenten in een ovenschaal.
Giet het eimengsel erover en bestrooi met de feta.
3.Zet de pan ca. 25 minuten in het midden van de oven tot
de frittata gaar is. Lekker met een Griekse salade.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Frittata op zijn paasbest !
Gebruik genoeg eieren zodat de frittata niet uit
elkaar valt.Ga uit van 6 eieren voor 4 personen.
Met 8 eieren wordt je frittata nog wat steviger.
Vet de ovenschaal goed in anders krijg je de
frittata niet mooi uit de vorm.Kies in de frittata
voor groente die in 10 minuten gaar worden.
Zo niet,bak de groenten van te voren kort of
blancheer ze.Geb ruik voor de smaak zout en peper
en voeg eventueel naar smaak extra kruiden toe.
Gebruik genoeg eieren zodat de frittata niet uit
elkaar valt.Ga uit van 6 eieren voor 4 personen.
Met 8 eieren wordt je frittata nog wat steviger.
Vet de ovenschaal goed in anders krijg je de
frittata niet mooi uit de vorm.Kies in de frittata
voor groente die in 10 minuten gaar worden.
Zo niet,bak de groenten van te voren kort of
blancheer ze.Geb ruik voor de smaak zout en peper
en voeg eventueel naar smaak extra kruiden toe.
Ingrediƫnten
=3 el.olijfolie. = 750 gram zoete aardappelen, geschild en in
dunne plakjes. = 1 ui, in ringen. = 1 courgette,in dunne
plakjes, = 8 eieren. = 250 ml. Griekse yoghurt.
=1 tl. maizena. = 1/2 tl. paprikapoeder.
=150 gram feta, verkruimeld.
dunne plakjes. = 1 ui, in ringen. = 1 courgette,in dunne
plakjes, = 8 eieren. = 250 ml. Griekse yoghurt.
=1 tl. maizena. = 1/2 tl. paprikapoeder.
=150 gram feta, verkruimeld.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven:
Ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
Verhit de olijfolie iun de koekenpan en bak de aardappelen.
Ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
Verhit de olijfolie iun de koekenpan en bak de aardappelen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1431339
Homepage ID
1207772
Teller
108
Bron
Ycopy;
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid