FRITTATA MET RUCOLA EN BACON****

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 05/07/2015 - 17:04
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 gr.C Meng de tomaatjes
met de rucola. Klop de eieren los met de kookroom,
zout en peper. Verdeel het tomaten - rucolamengsel over
de vorm en giet het eimengsel erover.
2.Leg de bacon en gorgonzola erop en bak de frittata
in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin
en gaar.

Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wist je dat een ei boordevol voedingsstoffen zit
die  supergoed zijn voor jer lichaam ?
Zo bevat een ei een flinke portie eiwitten,
B-vitamines,ijzer en zink. In een ei,vooral in de dooier
zit ook vrij veel cholesterol. Dit cholesterol is echter
nauwelijks van invloed op het cholesterolgehalte in het
bloed, dus eet gerust een extra eitje.
Ingrediënten
=1 bakje cherrykerstomaatjes, gehalveerd.
=75 gram rucola, grof gehakt.
=8 eieren.
=200 ml. kookroom.
=150 gram bacon in repen.
=125 gram gorgonzola, in stukjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven:
quichevorm van
24 cm o, ingevet
Leuke tips
Vervang de rucola door spinazie, ringetjes
lente = bosuitjes of prei. Neem in plaats
van gorgonzola een andere soort blauwe
kaas of brie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1431317
Homepage ID
1207772
Teller
405
Bron
©
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
harry_bijl
Gelegenheid