Bereidingswijze
zie boven
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zomerkoningkjes
Biscuit
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop de eiwitten met de suiker tot zachte pieken. Meng de eidooiers samen met de bloem en maïzena door het eiwitschuim. Strijk het beslag uit tot een dikte van 1 centimeter uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in circa 8 minuten goudbruin en gaar.Aardbeiencrème
Houd een klein beetje aardbeienpuree achter en breng de rest aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker en de achtergehouden koude aardbeienpuree los. Voeg de bloem toe en giet de hete puree al roerend op het eimengsel. Schenk terug in de pan en gaar de crème op laag vuur nog circa 2 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de crème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de crème erdoor.Leg de biscuitplak op een stuk plasticfolie. Strijk de aardbeiencrème uit over de biscuitplak en rol deze in de lengte op. Vries de rol circa 30 minuten in. Snijd de rol daarna in plakken met een dikte van circa 2 centimeter. Leg de biscuitplakken plat.Victoriabeslag

Verwarm de oven voor op 180 ºC.Meng op een met bakpapier beklede bakplaat het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit. Bak het victoriabeslag in de oven in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat afkoelen.Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een toef slagroom op de elke biscuitplak. Verwijder het kroontje van de aardbeien en druk ze tegen de slagroom aan. Roer de aardbeienjam los met een klein scheutje water en bestrijk de aardbeien ermee. Bestrooi de gebakjes met het victoriabeslag en bestuif met poedersuiker.Vegetarischja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen
Share:=1px ! importantinShare Informatiestuksca 1 uur en 30 minutenFruitIngrediëntenBiscuit
Aardbeiencrème
Victoriabeslag
Topping
Extra nodig:
Toevoegen aan boodschappenlijst
Biscuit
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop de eiwitten met de suiker tot zachte pieken. Meng de eidooiers samen met de bloem en maïzena door het eiwitschuim. Strijk het beslag uit tot een dikte van 1 centimeter uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in circa 8 minuten goudbruin en gaar.Aardbeiencrème
Houd een klein beetje aardbeienpuree achter en breng de rest aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker en de achtergehouden koude aardbeienpuree los. Voeg de bloem toe en giet de hete puree al roerend op het eimengsel. Schenk terug in de pan en gaar de crème op laag vuur nog circa 2 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de crème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de crème erdoor.Leg de biscuitplak op een stuk plasticfolie. Strijk de aardbeiencrème uit over de biscuitplak en rol deze in de lengte op. Vries de rol circa 30 minuten in. Snijd de rol daarna in plakken met een dikte van circa 2 centimeter. Leg de biscuitplakken plat.Victoriabeslag

Verwarm de oven voor op 180 ºC.Meng op een met bakpapier beklede bakplaat het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit. Bak het victoriabeslag in de oven in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat afkoelen.Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een toef slagroom op de elke biscuitplak. Verwijder het kroontje van de aardbeien en druk ze tegen de slagroom aan. Roer de aardbeienjam los met een klein scheutje water en bestrijk de aardbeien ermee. Bestrooi de gebakjes met het victoriabeslag en bestuif met poedersuiker.Vegetarischja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen
Share:=1px ! importantinShare Informatiestuksca 1 uur en 30 minutenFruitIngrediëntenBiscuit
- 3 eiwitten
- 100 g suiker
- 5 eidooiers
- 80 g bloem
- 20 g maïzena
Aardbeiencrème
- 250 ml aardbeienpuree
- 2 eidooiers
- 50 g suiker
- 2 el bloem
- 250 g zachte roomboter
- 60 g poedersuiker
Victoriabeslag
- 120 g amandelschaafsel
- 80 g suiker
- 1 eiwit
Topping
- 500 ml slagroom
- 100 g suiker
- 500 g aardbeien
- 3 el aardbeienjam
Extra nodig:
- bakpapier
- plasticfolie
- spuitzak met gladde spuitmond
- poedersuiker om te bestuiven
Toevoegen aan boodschappenlijst
Ingrediënten
cuit
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop de eiwitten met de suiker tot zachte pieken. Meng de eidooiers samen met de bloem en maïzena door het eiwitschuim. Strijk het beslag uit tot een dikte van 1 centimeter uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Aardbeiencrème
Houd een klein beetje aardbeienpuree achter en breng de rest aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker en de achtergehouden koude aardbeienpuree los. Voeg de bloem toe en giet de hete puree al roerend op het eimengsel. Schenk terug in de pan en gaar de crème op laag vuur nog circa 2 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de crème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de crème erdoor.
Leg de biscuitplak op een stuk plasticfolie. Strijk de aardbeiencrème uit over de biscuitplak en rol deze in de lengte op. Vries de rol circa 30 minuten in. Snijd de rol daarna in plakken met een dikte van circa 2 centimeter. Leg de biscuitplakken plat.
Victoriabeslag

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng op een met bakpapier beklede bakplaat het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit. Bak het victoriabeslag in de oven in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een toef slagroom op de elke biscuitplak. Verwijder het kroontje van de aardbeien en druk ze tegen de slagroom aan. Roer de aardbeienjam los met een klein scheutje water en bestrijk de aardbeien ermee. Bestrooi de gebakjes met het victoriabeslag en bestuif met poedersuiker.
Vegetarisch
ja
Voeg toe aan mijn favorieten Print versie PDF versie
Uit programma:
Rudolph's Bakery
Recept van: Rudolph van Veen
Meer recepten van Rudolph van Veen
Share:
inShare
Informatie
stuks
ca 1 uur en 30 minuten
Fruit
Ingrediënten
Biscuit
3 eiwitten
100 g suiker
5 eidooiers
80 g bloem
20 g maïzena
Aardbeiencrème
250 ml aardbeienpuree
2 eidooiers
50 g suiker
2 el bloem
250 g zachte roomboter
60 g poedersuiker
Victoriabeslag
120 g amandelschaafsel
80 g suiker
1 eiwit
Topping
500 ml slagroom
100 g suiker
500 g aardbeien
3 el aardbeienjam
Extra nodig:
bakpapier
plasticfolie
spuitzak met gladde spuitmond
poedersuiker om te bestuiven
Toevoegen aan boodschappenlijst
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Klop de eiwitten met de suiker tot zachte pieken. Meng de eidooiers samen met de bloem en maïzena door het eiwitschuim. Strijk het beslag uit tot een dikte van 1 centimeter uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Aardbeiencrème
Houd een klein beetje aardbeienpuree achter en breng de rest aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker en de achtergehouden koude aardbeienpuree los. Voeg de bloem toe en giet de hete puree al roerend op het eimengsel. Schenk terug in de pan en gaar de crème op laag vuur nog circa 2 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de crème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de crème erdoor.
Leg de biscuitplak op een stuk plasticfolie. Strijk de aardbeiencrème uit over de biscuitplak en rol deze in de lengte op. Vries de rol circa 30 minuten in. Snijd de rol daarna in plakken met een dikte van circa 2 centimeter. Leg de biscuitplakken plat.
Victoriabeslag

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng op een met bakpapier beklede bakplaat het amandelschaafsel met de suiker en het eiwit. Bak het victoriabeslag in de oven in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
Topping
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een toef slagroom op de elke biscuitplak. Verwijder het kroontje van de aardbeien en druk ze tegen de slagroom aan. Roer de aardbeienjam los met een klein scheutje water en bestrijk de aardbeien ermee. Bestrooi de gebakjes met het victoriabeslag en bestuif met poedersuiker.
Vegetarisch
ja
Voeg toe aan mijn favorieten Print versie PDF versie
Uit programma:
Rudolph's Bakery
Recept van: Rudolph van Veen
Meer recepten van Rudolph van Veen
Share:
inShare
Informatie
stuks
ca 1 uur en 30 minuten
Fruit
Ingrediënten
Biscuit
3 eiwitten
100 g suiker
5 eidooiers
80 g bloem
20 g maïzena
Aardbeiencrème
250 ml aardbeienpuree
2 eidooiers
50 g suiker
2 el bloem
250 g zachte roomboter
60 g poedersuiker
Victoriabeslag
120 g amandelschaafsel
80 g suiker
1 eiwit
Topping
500 ml slagroom
100 g suiker
500 g aardbeien
3 el aardbeienjam
Extra nodig:
bakpapier
plasticfolie
spuitzak met gladde spuitmond
poedersuiker om te bestuiven
Toevoegen aan boodschappenlijst
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1431085
Homepage ID
2137675
Teller
46
Bron
24 kitchen
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid