Bereidingswijze
Meng de balsamico-azijn met de rucola-pesto of basilicum-pesto.
Smeer de lamsrack aan alle kanten goed in met de pesto. Verdeel het restant over de lamsrack.
Laat de lamsrack (liefst) een nacht marineren in de pesto.
Volgende dag ongeveer een half uur voor het opdienen.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Leg de lamsracks in een passende ovenschaal samen met de marinade.
Bestrooi ze aan beide zijden met peper en zout.
Bak de lamsracks plm. 20 -25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Schakel de ovenwarmte uit.
Haal de lamsracks uit de oven.
Snij de lamsracks tussen de botjes in stukken.
Leg ze nog plm. 3 minuten terug in de nog warme oven.
En dan.......smullen maar!
Smeer de lamsrack aan alle kanten goed in met de pesto. Verdeel het restant over de lamsrack.
Laat de lamsrack (liefst) een nacht marineren in de pesto.
Volgende dag ongeveer een half uur voor het opdienen.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Leg de lamsracks in een passende ovenschaal samen met de marinade.
Bestrooi ze aan beide zijden met peper en zout.
Bak de lamsracks plm. 20 -25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Schakel de ovenwarmte uit.
Haal de lamsracks uit de oven.
Snij de lamsracks tussen de botjes in stukken.
Leg ze nog plm. 3 minuten terug in de nog warme oven.
En dan.......smullen maar!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke lamsrack aten we afgelopen Pasen met z'n drieën. Toen ik de lamsrack had gekocht dacht ik - eerlijk gezegd - dat het veel te veel was voor ons drietjes. Maar nee !
Alles ging op. De lamsrack was zo lekker dat we maar door bleven eten.
Zo super mals en zo lekker gekruid. Heerlijk !!
Het originele recept van deze lamsrack heb ik ooit in een foldertje gelezen.
Ik heb het recept inmiddels aangepast.
Alles ging op. De lamsrack was zo lekker dat we maar door bleven eten.
Zo super mals en zo lekker gekruid. Heerlijk !!
Het originele recept van deze lamsrack heb ik ooit in een foldertje gelezen.
Ik heb het recept inmiddels aangepast.
Ingrediënten
P.p. plm. 4 stukken lamsrack (meer mag ook hoor!)
plm.150 gram basilicum-pesto (liefst zelf gemaakt of uit de koeling van de supermarkt) of rucola-pesto (zie mijn recept Pittige-rucolapesto
peper, zout
2 eetlepels donkere balsamico-azijn
plm.150 gram basilicum-pesto (liefst zelf gemaakt of uit de koeling van de supermarkt) of rucola-pesto (zie mijn recept Pittige-rucolapesto
peper, zout
2 eetlepels donkere balsamico-azijn
Hulpmiddelen & keukengerei
bak om de gemarineerde lamsrack een nacht in te bewaren
kwastje
ovenschaal
schaal om op te dienen
kwastje
ovenschaal
schaal om op te dienen
Leuke tips
Wij hebben ze deze Pasen gegeten met mijn Provencaalse-snijbonen en mijn Heerlijke-romige-aardappelpuree-a-la-petra.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1430951
Homepage ID
886977
Teller
6803
Bron
Ooit in een folder gelezen.
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Gelegenheid